top of page

SVW Talks met Wouter Verrote

Maak kennis met Wouter Verrote, voorzitter van onze mooie club.


“Ik doe dat niet graag.”, dixit Wouter Verrote, voorzitter van SV Wevelgem City. Op mijn vraag om de eerste ‘SVW Talks’ van dit prille seizoen met hem te doen. “Het draait hier immers niet alleen om mij hé.” Pffff, dat wordt een moeilijk interview… . Denk je dan… . Want neen hoor, éénmaal Wouter met passie aan het vertellen slaat over ‘zijn’ schone club SV Wevelgem City is er geen houden meer aan.


Ja, Wouter. Voorzitter! Hoe ben je daar eigenlijk in gerold?

Wouter: "Tja, ik loop hier toch al een ruime tijd rond op de club. En zat in de beheerraad als ondervoorzitter toen toenmalig voorzitter Vincent te kennen gaf de club te verlaten. Men vroeg mij of ik het niet zag zitten om hem op te volgen. Eerlijk? Ik had heel sterke twijfels. Ik heb nu niet meteen een klassiek ‘voorzittersprofiel’ (lacht)."


Wat bedoel je daarmee?

Wouter: "Ik kom bijvoorbeeld niet uit het bedrijfsleven en had niet meteen een netwerk dat financieel nuttig kon zijn voor de club. Ik sta ook niet graag in het middelpunt van de belangstelling. En ik haat speechen. ’t Is nu al wat verbeterd maar dat blijft toch een moeilijke … ."


Maar dan toch de stap gezet?

Wouter: "Iemand moet het doen hé. Als we als club stappen vooruit wilden blijven zetten, is continuïteit heel belangrijk. Maar ik ben nu al twee jaar voorzitter en hoewel het geen gemakkelijke rol is, heeft het me nog niet gespeten. En dat komt vooral omdat ik kan steunen op heel wat mensen in onze club. In de beheerraad bijvoorbeeld zit een heel goede dynamiek. Voor mij is het soms moeilijk om iets los te laten maar je kunt niet anders of je bent letterlijk dag en nacht bezig. En als je dan mensen rondom je hebt die je kunt vertrouwen, dan werkt dat aanstekelijk."


Waar krijg jij het als voorzitter dan warm van? In de positieve zin van het woord.

Wouter: "Wel, ik voel een enthousiasme in alle geledingen van onze club. De drive van onze vrijwilligers en medewerkers is echt fantastisch. De jeugdwerking licht me nauw aan hart. Als ik dan kijk naar de dynamiek in het jeugdbestuur en bij onze sportieve coördinatie, dan doet dat deugd. Ook onze commerciële cel breidt elk seizoen uit en verricht schitterend werk. De groei van onze club steunt op heel wat sterke schouders. Ook de contacten met de Gemeente Wevelgem zijn hartelijk. Wat kan ik meer wensen?"


Je vermeldde de jeugdwerking. Het is via de jeugd dat je het bestuur bent geraakt wellicht?

Wouter: "Inderdaad, mijn zoon speelde toen eigenlijk in Lauwe. Beroepsmatig kende ik Didier Dekeirel (nu Gerechtigd Correspondent van SVW). Samen met Paul Verhelst en een aantal andere mensen, zat hij in het jeugdbestuur van het nieuwe SVW (nvdr: na de fusie in 2002 met SK Gullegem werd in 2008 SV Wevelgem City nieuw leven ingeblazen). Hij vroeg me of wij de oversteek wilden maken naar SVW, wat we toen ook hebben gedaan.

Ik liet me eerst wat inschakelen als losse vrijwilliger. Kwam daarna in het jeugdbestuur. En volgde na een aantal seizoenen de toenmalige jeugdvoorzitter, Paul Verhelst op. Dat laatste wou ik enkel doen als de jeugd ook een stem kreeg in de beheerraad. Wat ook gebeurde. Nu is dat de normaalste zaak van de wereld.

M’n grootste euforiemomentje in al die jaren is trouwens verbonden aan de jeugdwerking. In 2016 kregen we de trofee voor beste IP-jeugdopleiding in Vlaanderen. Dat werd een stevig feestje."


Voetbalvader en bestuurslid en zelfs voorzitter. Dat lijkt me geen evidente combinatie.

Wouter: "Vooral voor m’n zoon Vic (nu speler van de fanion B) is dat niet altijd eenvoudig geweest, neen. De manier waarop men naar hem keek, was toch altijd wat gekleurd. Maar uiteindelijk beet hij zich daar goed door. Ik ben daar trots op. Als ik een wedstrijd bekijk van de fanion B dan ben ik in de eerste plaats voetbalvader. Zo één van het type die altijd achter z’n zoon staat. No matter what."


Hoe kijk je naar het seizoen dat voor de deur staat?

Wouter: "Nogmaals, afgaande op het enthousiasme van vele mensen ben ik ervan overtuigd dat we een goed seizoen tegemoet gaan. Wat betreft de fanion A weet iedereen dat we de voorbije seizoenen geen licentie hadden aangevraagd voor amateur. Vanaf het huidige seizoen zijn we als club klaar om een eventuele promotie op te vangen. Maar voor alle duidelijkheid: het kan en het mag. Maar het moet niet.


Ik duim dat onze fanion B in 3e provinciale blijft. Dat zou een goede zaak zijn voor onze jeugdwerking. Wist je dat op twee spelers na alle spelers uit onze eigen rangen komen? Dit seizoen kwamen er zelfs enkele spelers terug. Dat doet toch deugd.


Ook onze jeugdwerking is in goede handen. Momenteel zijn ze hard aan het werk om zich opnieuw door de audit te worstelen om ook de komende drie seizoenen ons IP-label te behouden. Maar ik ben ook blij met onze gewestelijke werking. Het is altijd de bedoeling geweest dat zoveel mogelijk jongens konden blijven voetballen bij SVW. Top dat we dan vanaf dit seizoen een tweede U21 ploeg tussen de lijnen zullen zien."


En als je echt mag dromen?

Wouter: "Dan droom ik vooral over onze infrastructuur. Ook dit seizoen hebben we er opnieuw een aantal ploegen bij. Onze G-werking doet het goed en verdient ook meer plaats. Een tweede kunstgrasplein zou geen overbodige luxe zijn.

Ik zou ook graag hebben dat onze medewerkers en vrijwilligers in betere omstandigheden hun werk kunnen doen. De containers zijn op de draad versleten. We missen een ruime vergaderzaal waar we ook cursussen kunnen organiseren. En nu ik toch aan het dromen ben. Ik zou ook graag onze vele bezoekers wat comfortabeler ontvangen. Een mooi ingangsgebouw met bureaus, zou dat niet schoon zijn (lacht). Nu, er zit dynamiek in onze samenwerking met het Gemeentebestuur. Samen met hen werken we naarstig voort."


Alle vertrouwen, Wouter. Merci voor alle engagement. Leve SVW.


Op onderstaande foto klinkt Wouter (links) met de twee andere 'Wouters' in de beheerraad op een fijn seizoen.

Jürgen Boone

29/08/2024

Comments


bottom of page