top of page

SVW in Het Nieuwsblad

Nieuwe trainer Pascal Mestdagh is back in business en pakt met SV Wevelgem City meteen eerste overwinning: “Niets moet, alles mag”


Gelezen in Het Nieuwsblad (3/09/2024) - door Fons Vandewynckele


SV Wevelgem City opende het seizoen met 2-1-winst tegen promovendus Houthulst, maar de Vlassers kregen de drie punten niet op een schoteltje aangeboden. “Gemakkelijke wedstrijden bestaan niet, en zeker niet op de eerste speeldag”, weet de nieuwe trainer Pascal Mestdagh.


Net voor het halfuur klommen de enthousiaste bezoekers op voorsprong. De thuisploeg moest even slikken, maar stak een tandje bij. Met een doelpunt net voor en eentje meteen na de rust legde Wevelgem de wedstrijd in een definitieve plooi. “Houthulst heeft me aangenaam verrast”, zegt Pascal Mestdagh. “De promovendus speelde met veel overgave en beschikt met een sterke spits en twee snelle flankspelers over veel aanvallende mogelijkheden. Het siert mijn spelers dat ze ondanks de achterstand niet in paniek geraakten en verder de voetballende oplossingen zochten en die uiteindelijk ook vonden. Ik kan niet ontevreden zijn over onze start, maar er zijn nog werkpunten. Te vaak kwam de laatste pass in de verkeerde voeten terecht.”


Zaterdagavond speelt Wevelgem meteen een topper met het bezoek aan Zwevegem, dat met 2-4 ging winnen op Varsenare. “Zwevegem zal ongetwijfeld meedoen voor een prijs”, zegt Mestdagh. “Zwevegem is een ploeg met veel potentieel. Sommige spelers hebben zelfs op hoger niveau hun strepen verdiend. Met twee voetballende ploegen kan het best een leuke partij worden. Voor ons wordt het een serieuze test. We zullen meteen weten wat we waard zijn.”


Wevelgem stond de voorbije seizoenen niet te trappelen om de stap naar het nationale voetbal te zetten, maar onlangs gaf voorzitter Wouter Verrote wel groen licht. “Met promotie zijn we nu nog niet bezig”, reageert de trainer. “Voorlopig komen we nog iets te kort om ons met de toppers te meten. Ik beschik over een kern met een mix van ervaring en jeugd. Sommige jongens zijn amper 17 jaar en betalen uiteraard nog leergeld. We zijn nog aan het bouwen en willen geen stappen overslaan.”

Pascal Mestdagh verdween na zijn passage bij VK Dadizele enkele seizoenen uit beeld, maar het 54-jarige Lauwse voetbalbeest blinkt nu weer in zijn vel. “Ik ben Wevelgem dankbaar voor de kans om opnieuw aan de slag te kunnen gaan. Natuurlijk heb ik het voetbal gemist. Het was en is nog steeds de rode draad in mijn leven. Ik was hier in een vroeger leven nog als keeper aan de slag en kwam dus niet in een vreemde omgeving terecht. Wevelgem is op structureel vlak een goed geleide club. Ik merk aan alles dat hier hard gewerkt wordt. De honger naar sportieve prestaties is groot, ook bij de trainers en de spelers. Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet zo snel tevreden ben met een figurantenrol. In ieder geval, dit seizoen moet er niks en mag alles.”

Comments


bottom of page