Interprovinciaal vs Gewestelijk voetbal

Gepost op 20/07/2018

SV Wevelgem City profileert zich als een familiale voetbalclub met zo hoog mogelijke sportieve ambities. Het is echter onze visie en missie om elke jeugdspeler/speelster uit Wevelgem en de buurgemeenten te laten voetballen op zijn/haar niveau. Daarom breiden we volgend seizoen ons aanbod gewestelijk voetbal uit. Zo zal er bij de U13, U15 en U17 gewestelijk voetbal aangeboden worden.

Binnen onze club hebben we zo twee goed uitgebouwde voetbalopleidingen, Interprovinciaal en Gewestelijk. De ene is niet minderwaardig aan de andere. Beide hebben eigen doelstellingen en belevingsvormen. Maar we hanteren steeds dezelfde waarden en normen:

  Interprovinciaal Gewestelijk
Doelstelling Opleidingsvorm in functie van doorstroom naar de eerste ploegen op provinciaal niveau. Persoonlijk
ontwikkelingsplan per speler met
aandacht voor morele en sportieve waarden.
Opleiding waar fun-beleving en de groep centraal
staat. Samen sporten onder begeleiding van een 
gediplomeerde coach met aandacht voor morele en sportieve waarden.
Profiel Spelers hebben een uitgesproken ambitie, het nodige talent en doorzetting om zich verder te profileren op sportief, inzichtelijk en fysiek vlak. Spelers die voetbal willen beleven binnen een familiale omgeving zonder uitgesproken
ambities.
Selectie Op basis van verschillende testtrainingen en evaluaties. Geen selectie. Iedereen kan aansluiten.
Leeftijden U14, U15, U16 en U17 U13, U15, U17
Trainingen 2 groepstrainingen en overloadtraining 2 groepstrainingen
Competitie Interprovinciaal niveau. Regio = provincie Gewestelijke niveau. Regio = Zuid West-Vlaanderen
Lidgeld op basis van 3 trainingen op basis van 2 trainingen