Verslag Ingooigem – SVW A

Gepost op 22/04/2018

Een match zonder belang op een vroege zomerdag.
Zij: “Wat doen we vandaag? Een terrasje aan zee, met de fiets naar oma, een BBQ met de maten, een ijsje met aardbeien op ons terras, een tochtje met de cabrio naar de landschapsinstallatie CWRM in Ieper, een wandeling met de hond van de buren, picknicken aan de Leieboorden, de rommelmarkt in Zonnebeke, de erfgoeddag in Oostende, het
aperitiefconcert in Ardooie, de smoefelfoefelltocht in Houthulst, het hespenfestijn in Poperinge, de familiezoektocht in Brugge, de tentoonstelling van Gwenn Schoonjans, deelnemen aan de speurtocht “Van dikkop tot salamander”, de spirituele expo in Veurne , brunchen, een wijndegustatie, de open tuindagen in Bellegem. Of de Stijn Streuvelsroute?”
Hij: “Hm, Ingooigem?”
Zij: “Ja, ze spelen een boek van Streuvels na: De teloorgang van de waterhoek.”
Hij: “#@#G!!é%%$$***@VdseD !”

David Vanneste hangt zijn voetbalschoenen aan de haak, zijn trouwe supporters staan hem bij maar moeilijk zal hij het niet krijgen vandaag. De quote van het jaar komt toch wel uit zijn mond: “Ik ben alleen bezorgd om mijn ontstoken grote teen.” Benieuwd hoe het ermee is. Typisch David.

De ref trekt in de eerste minuut geel voor Cremers en stuurt hem tezelfdertijd van het veld. Verwarring troef. En als Cremers dan maar zijn broek uittrekt lijkt een schandaal in de maak. Na deze vestimentaire wissel kan hij het veld op. Twaalf minuten later krijgt onze doelman, Dwight Verfaille, van het zelfde laken een broek. Spannender dan dit wordt het niet. Enzo kan ons wel bekoren. In minuut vijfentwintig gaat hij vriend en vijand voorbij, Greg kan zijn
scherp aangesneden voorzet onvoldoende controleren. Over. Het spel kabbelt rustig verder, de hoogtepunten zijn erg zeldzaam. Een harde bal van Greg wordt gekeerd en aan de andere kant doet Dwight hetzelfde. We gaan rusten met een 0-0 op het bord. 

Het is zoeken met een vergrootglas naar goede acties. De lamentabele toestand van het veld, hard en hobbelig, is daar niet vreemd aan. Louis Spiessens treft de deklat, hij neemt een aflegger van Quentin goed op de slof. Alexander bereikt met een strakke voorzet Quentin, 0-1. Quentin maakt de bal morsdood, behoudt het overzicht en besluit onder de doelman. Rustig meesterschap. We kunnen niet lang genieten van onze voorsprong. Louis gaat aan zijn opponent hangen in het strafschopgebied. De ref aarzelt niet en legt de bal op de stip. Labeeuw schiet de 1-1 binnen.

Meteen de eindstand, alhoewel we nog drie loepzuivere kansen afdwingen. Er is Rob die een persoonlijke actie in het zijnet besluit, en tweemaal Quentin. Geloof mij, hij heeft al moeilijker een doelpunt gemaakt in zijn carrière. Twee vervangingen later fluit de referee het seizoen af. Het klassement liegt niet: beter zat er blijkbaar niet in. Door onze mindere reeks (1/15) zou je bijna vergeten dat we een goed seizoen hadden. Een wel gemeende proficiat !

Voilà, mijn schriftelijke bijdrage voor dit seizoen zit er op. We komen nog éénmaal terug op het voorbije seizoen tijdens het “EINDESEIZOENSGALA”. Afspraak op zaterdagavond de 28° april om 19u30 in onze kantine. Voor de democratische prijs van 30 € voorzien wij u van spijs en drank met een massa vertier er bovenop. Eén van de vragen die op ieders lippen brandt: “Wie wordt de speler van het jaar?” Maak het in levende lijve mee ! U komt toch ook?

GVA