Verslag SVW A – Otegem (1-0)

Gepost op 04/03/2018

Kent U ze nog, de tien geboden? Generaties voetballers dreunden ze op voor de wedstrijd, uren aan één stuk. Tactische besprekingen, nooit van gehoord. Ter herinnering en opdat een oude waardevolle traditie in ere zou worden hersteld.

1° gebod: Bovenal bemin één club.
2 °gebod: Vloek noch spot met de ref.
3° gebod: Heilig steeds de dag der match.
4° gebod: Voorzitter en verslaggever zult gij eren.
5° gebod: Trap niet na, geef geen ergernis,
6° gebod: Doe nooit wat unfair is.
7° gebod: Vlucht de kaarten, geel en rood,
8° gebod: Breng uw ploeg niet in nood.
9° gebod: Begeer nooit een medespeler zijn lief,
10° gebod: Blijf koel voor doel.

Ondanks een mak begin hebben we toch een karrenvracht aan doelkansen bijeen gespeeld. Otegem is slechts met één bedoeling naar Wevelgem afgezakt: zolang als mogelijk de nul houden en hopen op die ene treffer, een vroeg paasei dat uit de lucht valt. Welgeteld één kans geteld van de bezoekers, en toen waren we al diep in de tweede helft. Mercier kan zijn gestalte uitbuiten en op doel koppen. Wouter heeft alle moeite van de wereld om de kopbal-lob uit de winkelhaak te ranselen. De 0-0 stond toen nog op het bord. Voor de rest heeft Otegem weinig laten zien, geen van
de tien geboden overtredend. Ten ware misschien het 2° gebod. Mevr. de ref deed soms raar, zoals uw grensrechter koppig negeren ten aanzien van een volle tribune.

Een mooie voetbalavond, zacht weer en voor deze tijd van het jaar een prachtig veld. De thuisaanhang moet vijftien minuten wachten op de eerste kans via Lander. Maar vanaf dan begint het pas echt goed te lopen. Rob onderschept een slecht uitverdedigen en zet voor, niemand aan de tweede paal. Zijn individuele actie verdiende beter: een bruggetje bij zijn opponent, meters nemen en hard besluiten op de staander. Een vrijschop van Thijs wordt weggewerkt in de voeten van Greg, naast. Een bedrijvige Quentin Santelé speelt goed in op Greg, pal op de doelman. En weer een goede actie, Lander op de paal. Het blijft 0-0 tot aan de rust.

In de tweede helft doen we gewoon voort waarmee we bezig waren: kansen missen. Quentin behoudt het overzicht en biedt Greg een kans aan, op een schoteltje nog wel. We houden er een hoekschop aan over, de zoveelste. De bezoekers weten het niet meer. En dan is daar plots die kans voor Mercier.Quentin strooit de goede voorzetten in het rond, Thijs kan evenmin scoren van dichtbij. Rob dopt zijn eigen boontjes. De wijkende verdedigers laten hem vrije baan, hij duikt in de ruimte en besluit hard op doel, Geoffrey Duyck bokst over. En opnieuw Greg, ditmaal een lage schuiver die naast gaat. Minuut tachtig. Jonas Raes in de ploeg gekomen voor Lander, trapt een vrijschop vanop links. De talrijke Otegemse verdedigers hinderen elkaar en hun doelman. De bal komt in de voeten van Quentin die simpel binnen duwt en daarmee het tiende gebod alle eer aan doet: koel voor doel. 1-0 In de laatste tien minuten gaan we verder op ons elan. Zowel Rob als Greg blijven zondigen tegen het 10° gebod.

GVA