Verslag Moen – SVW A (0-1)

Gepost op 25/02/2018

Een wedstrijd bij F.C. Moen is speciaal voor de vlassers, meestal het begin of het einde van iets. In memoriam de vorige campagne: eerste wedstrijd na de winterstop, een dramatische reeks van 3/30 neer gezet, talrijke basispionnen afwezig, een gedeelde voorlaatste plaats en de wanhoop nabij. De hardnekkige mist die kwam opzetten gedurende de tweede helft had iets apocalyptisch: de hemel viel naar beneden, de temperatuur daalde ver onder nul en velen van ons waren compleet van slag. Sommigen dwalen nog altijd rond op de Vlaamse velden. Diezelfde avond mocht Drazen Kukuric de mottenballen uit zijn lange frak schudden en zijn nestels knopen. Als Moen vandaag verliest zitten ze met een gelijkaardig probleem: veel afwezigen, te veel om op te noemen en 3/33.

De ploeg voor vandaag: na een weekje brommen op de bank start Quentin Santelé vandaag in de basis. Mathias Timmerman ruilt zijn standplaats in 4 de prov. voor een eerste selectie bij de fanion. Afwezigen vandaag: Mehdi, Alexander, Josse, Gert en de geschorste Kuki die de wedstrijd vanop de tribunes moet volgen (te grote bek tegen de wedstrijdleiding op Dadizele). 

Minder mensen dan volk, koud gelijk de beesten en weinig te beleven. Dit is het zowat. Tot volgende week, ‘k ga rap bij de stoof gaan zitten.

Beide ploegen bepotelen mekaar een beetje op zoek naar warmte. Na tien minuten frutselen is daar plots de eerste kans op vrijschop, Rob met een harde bal waar niemand aan kan komen. SV neemt de wedstrijd in handen zonder echt gevaarlijk te zijn. Nogmaals Rob met een laterale bal, Greg kan er niet bij. De eerste echte kans komt er via Quentin die alleen op doel afgaat, Khacer met een alles-of- niets-tackle. De ref. laat begaan, correct overigens. De thuisploeg komt nu nog moeilijk onder de pressing van SVW uit en maakt fouten. Op één van die missers scoren wij. De doelman werkt een voorzet weg, blindelings, Quentin onderschept de bal en waagt zijn kans vanop vijfentwintig meter. Zijn lob zeilt over iedereen heen in het lege doel. Zo simpel kan een 0-1 zijn! De thuisploeg hangt in de touwen, klaar om definitief ko te gaan. De ene hoekschop na de andere nu, met tussenin nog een paar vrije trappen. Thijs naar de verste paal, Chabbi kopt hard op doel. Eén kans voor de thuisploeg: Wouter gaat gepast in de voeten. Rusten met 0-1. 

De tweede helft. Amper gestart of we zijn er al met een eerste gevaarlijke actie op vrijschop. Rob vanop rechts, de plaatselijke doelman tast mis maar gelukkig voor hem gaat de bal naast. De goede acties worden schaars. Eentje nog van Quentin, in de kiem gesmoord door de doelman. De thuisploeg weet geen blijf met de ruimte die ze geboden krijgt. Dit biedt natuurlijk kansen voor ons op de tegenaanval. Een tweede doelpunt komt er niet, daarvoor is ons spel te slordig. Alleen Quentin is nog in de omgeving van een kans geweest. En een vrijschop van Thijs niet te vergeten, zijn bal in de lage hoek kan maar net in hoekschop worden geduwd door de keeper. 

De koude wind blaast de wedstrijd af, we zijn drie punten rijker en daarmee is het belangrijkste gezegd.

GVA