Verslag SVW A – Nieuwkerke: 0-4

Gepost op 04/02/2018

20 januari 18u50, SVW A – Beselare. Lopen we daar de T1 van Nieuwkerke, Patrick Van Hoof, toch niet tegen het lijf zeker, op zoek naar inspiratie voor zijn medicijn tegen de kater die hij overhield aan de thuiswedstrijd tegen ons (0-3). Vriendelijke babbel trouwens over de enige wedstrijd van het jaar die er echt toe doet, nl. den dezen van vanavond. “Zeg wat ge wilt, doe wat ge wilt als mijn naam maar juist geschreven is.” Wat bij deze is gebeurd. Mensen doen dezer dagen de gekste dingen om in de gratie van GVA te komen. Mocht u denken: meester hij begint weer dan ben je fout. Er is een getuige van dit gesprek, een gewichtig persoon wiens naam niet te koop is, tenware natuurlijk…

3/15 voor de bezoekers. Koppel daar geen conclusies aan, SK heeft nog een eitje te pellen met ons en de afwezigheid van Gwen Malfait wegens schorsing zal daar niks aan veranderen. Wij zijn compleet. Eén wijziging: Quentin Santelé start in de basis ten nadele van Gilles Hamers. Er is het eerste kwartier en dan de rest van de wedstrijd. In de tweede minuut ontsnappen we aan een erg vroege achterstand. Een omhaal na hoekschop valt maar net naast doel, Wouter is geklopt. Voor de rest van het aanvangskwartier is SVW heer en meester. Met diverse kansen die helaas niet worden benut. Eerst Lander die afgezonderd voor doel vrij kan uithalen. De doelman redt met een gelukje. Twee minuten later een bestelling via ThijsLavens.com. Hij levert de perfecte vrijschop en op het goed moment: de bal krult hard naar de benedenhoek. Opnieuw een puike redding van de doelman. We zijn dan pas zeven minuten ver.

In de zestiende minuut lopen we tegen de 0-1 aan. Een vlotte combinatie van de bezoekers brengt Serruys alleen voor Wouter die zijn eerste en tweede poging afweert. Derde keer goed keer voor Serruys, zijn hard schot verdwijnt in doel. Dit heet: efficiënt omspringen met die ene kans. Ons goede matchbegin is nu ver zoek, de slordigheden stapelen zich op en we lopen rond als kippen zonder kop. De bezoekers daarentegen groeien met de minuut. Onze kansen zijn schaars. Een hoekschop wordt door de verdedigers in de voeten van Lander gewerkt, zijn overname neemt op spoor vier de trein naar Poperinge. En bijna steken de bezoekers ons een handje toe: een voorzet vanop de flank wordt ei zo na in doel gekopt door Benny. Op het halfuur is er een attente Wouter nodig om de 0-2 van het scorebord te houden, hij gaat gepast in de voeten. Nog éénmaal kunnen we de schijn hoog houden: Quentin trapt hard op doel, een zacht gekookt eitje voor Vancraybeck die zijn geluksfee al lang wandelen heeft gestuurd. 

Minuut terminaal: J. Malfait zet twee man in de wind en besluit van ver op doel. Zijn strakke bal verdwijnt prinsheerlijk in de kruising. Malfait? Nee hoor: Bienfait. Twee minuten later ontsnappen we ternauwernood aan de 0-3. Wist ik veel toen dat de match toch al gespeeld was.

Tweede helft. We starten met goede moed, wetende dat alleen een vroeg doelpunt soelaas brengt. Alex loopt zijn lijn af en zet voor. Robs overname, een harde schuiver, gaat naast. De bezoekers zijn op hun hoede: een dubbele afweer voor een secure doelman. Deze aanpak zal hen geen windeieren leggen. SVW kan enkel steriele druk ontwikkelen, die ene splijtende actie ontbreekt. Misschien kan de ingevallen Mehdi deze brengen. Hij kapt zich vrij, zijn gekraakt schot hobbelt naar doel. De 0-3 velt de wedstrijd. Desmeytere kan de bal simpel in doel lopen. Vier minuten later eenzelfde verhaal: onze verdediging uit verband getikt en beheerst afgewerkt door de aalvlugge Verhaeghe.

Onze soufflé zakt als een pudding in elkaar. Nooit geweten dat een half uur lijden zolang duurt. Vijf minuten voor tijd beginnen de bezoekers aan de applausvervangingen, een wel verdiend applaus. Na de heisa over het verslag van verleden week was het een beetje op eieren lopen vandaag maar dit had u natuurlijk al lang door.

GVA