Verslag Dadizele – SVW A (1-1)

Gepost op 28/01/2018

Dadizele ging winnen in Deerlijk met 0-1. Ze hadden 68 minuten nodig voor dat ene goaltje, na 2 minuten waren wij al klaar. Zij verdedigden dit kleinood amper 22 minuten, wij maar liefst 88 minuten, met de vingers in de neus dan nog. Deerlijk sneuvelde tegen ons met zijn tienen, Dadizele kon er niet eentje van het veld knikkeren. Ga zo maar door en trek de juiste conclusie: kop omhoog, borst vooruit, hier komt de melkbrigade.

De site van Dadizele vind je dezer dagen gemakkelijk: volg de karavaan goudzoekers die naar het mecenaat in de Oliekotstraat trekt, een sjeik zaait er geld op een kunstgrasveld. Aan de andere kant heb je de stoet bannelingen op weg naar Geluwe of andere Vlaamse velden. Als iets eruit ziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend dan is het waarschijnlijk een eend. Afgaand op het actuele beleid van VK Dadizele spelen ze volgend jaar zeker in 1° prov. Voor mij niet gelaten.

Zaterdagavond, 21u45. Kuki onthult zijn plan: “We spelen in onze 1-4- 2-3- 1. Wouter – Alex, Jeroen, David, Louis – Gilles, Gert – Lander, Greg (Thijs), Rob – Quentin (Greg). Het is nog niet zeker of Quentin fit is. “ Inderdaad Quentin zit op de bank. De match is amper twee minuten oud als Thijs in balbezit komt en zijn kans waagt op doel vanop
dertig meter. Zijn strakke trap krijgt extra vaart door de westenwind, flappert eerst tegen de deklat, likt dan de paal en verdwijnt uiteindelijk in doel. Een heerlijke trap. Een betere start kan je niet dromen. De thuisploeg kan eraan beginnen wetende dat een dubbele verdedigingsgordel geen prettig vooruitzicht is. Gilles en Gert nemen hun verdedigende taak immers op een schitterende wijze waar, bijgestaan door kampfschwein Lander. Wat een kans trouwens voor hem, alleen voor doel na pass van Thijs. Zijn poging strandt op de doelman en in de daarop volgende schermutseling gaat de bal naast. Dan is Greg aan zet: hij onderschept een slechte terugspeelbal van Duyck maar maakt dan de verkeerde keuze. In plaats van te gaan voor de dribbel besluit hij overhaast op de doelman. Onze laatste grote kans van de eerste helft: een mooie combinatie Alex-Thijs- Rob, onbesuisd over door deze laatste. Rusten met een 0-1. Iedereen is het er over eens: d’er zat meer in voor de vlassers.

Volgens het KMI is er op de schaal van Richter een 8 gemeten in de kleedkamer van de thuisploeg, wat zicht vertaalt in een heftig begin, een tsunami. De onzen daarentegen blijven kalm en erg geconcentreerd. Eén bepalende factor in deze wedstrijd is nauwelijks vernoemd, onze excuses daarvoor, de wind. In de eerste helft hebben we kunnen  profiteren, maar nu is deze eerdere bondgenoot een vijand. Gesteund door de rugwind drukt de thuisploeg ons met de rug tegen de spreekwoordelijke muur. En toch vinden we de moed om op de counter gevaarlijk te zijn. Het moet gezegd (de waarheid heeft tenslotte ook zijn rechten): de thuisploeg is in deze fase (het vijfde kwartier) onze meerdere en ziet drie doelpunten afgekeurd vanwege buitenspel (overigens terecht). Toch wel een signaal dat het nu iets minder gaat voor ons. Eén fase is wel erg precair: Wouter die kan redden met de voet nadat hij zijn been heeft uitgeschoven en geholpen door Jeroen die de bal definitief naar de verdoemenis helpt. Nog een kwartier bibberen. Houden we stand?

Mehdi komt een moe gestreden Thijs vervangen, pas in de arena en toch al gevaarlijk met een dichte poging. De tijd tikt langzaam weg. Nu de storm is gaan liggen hebben we eventjes pauze. Tot de ref. een vrijschop cadeau doet aan de thuisploeg. De verre bal kan door Y Cannaert worden gecontroleerd te midden van een bosje spelers. In de draai schiet hij overhoeks binnen, Wouter is kansloos. 1-1 Het slot van de wedstrijd is enorm spannend met wisselende kansen voor beide ploegen. Er is Wouter die een gemaakt doelpunt verhindert met een kattensprong in de voeten van de vrij oprukkende Kerkhof, fenomenaal en mooi om te zien. Wij zijn evenzeer dicht bij de overwinning:  Quentin, vrijgespeeld door Mehdi en Greg, trapt hard op doel. Zijn schuiver wordt van de lijn gehaald door een verdediger.

Verwarring en frustratie in de laatste minuut van de wedstrijd wanneer een aarzelende referee het niet aandurft om een handspel te bestraffen met een penalty in ons voordeel. Zou hier het thuisvoordeel spelen? Sven en Kuki worden wandelen gestuurd. De match eindigt op 1-1. Een goede wedstrijd, bekampt op het scherp van de snee maar toch altijd sportief en met een referee die bij twijfel een heel-klein- beetje-maar- al-te- vaak de kant van de thuisploeg kiest.

GVA