Verslag Heestert – SVW A (2-1)

Gepost op 18/12/2017

Een mens wil af en toe eens uitwaaien als hij/zij niet naar de kapper is geweest. De zee is een mogelijkheid maar ge kunt even goed naar Sparta Heestert gaan kijken. Een echt trekgat waar de wind als twaalfde man zijn zeg doet. Voeg daar nog de zware sneeuw- en regenval van de laatste dagen bij en je weet waar we voor staan: ploegen op een zware akker met de wind van voren.

Quentin controleert, draait rond zijn verdediger en hamert de bal in de winkelhaak. Quentin controleert, draait rond zijn verdediger en hamert de bal in de winkelhaak. Quentin controleert, draait rond zijn verdediger en hamert de bal in de winkelhaak. Ik krijg er maar niet genoeg van. Veel afwezigen bij de Vlassers. Arne Derycke is out tot het einde van het seizoen, zijn opmars en gewrichtsbanden abrupt afgebroken. Gert Decorte en Rob De Leersnijder staan geblesseerd aan de kant, Gilles Hamers zit de eerste van drie wedstrijden schorsing uit. Jonathan en Enzo komen terug in de ploeg. Mehdi, Josse en Jonas op de bank. We hebben er nog sowieso één te goed van Greg.

Paniek vorige week toen bekend raakte dat Johnny overleden is, half Frankrijk aan het snotteren. Onze jongen loopt nog rond, van enkele stommiteiten ga je niet dood en met zijn maatje Ronny is alles opnieuw koek en ei. Beide vrienden praten bij. “Ze hebben gebeld van Brugge voor onze jongste, hij zou direct mogen meedoen met de grote. Hij ziet het helemaal zitten.” “Wat ga je doen?” “ ’k Zoek een occasietje, Brugge is niet zover, in een kwartier ben je daar en…“ Jong geleerd is oud gedaan.

De thuisploeg neemt resoluut de match in handen. Het zijn Otté en vooral Pieter Hugelier op rechts die ons pijn doen. Derde minuut: Hugelier krijgt vrije baan tot aan de achterlijn, zijn laterale voorzet gaat voorlangs. De aanvalsgolven blijven komen, het is onze grote verdienste dat we in deze fase de schade kunnen beperken. Minuut acht: vrijschop met Otté achter de bal (dit sujet scoorde 6x op vrij- of strafschoppen), Wouter gaat goed plat. Vijftiende minuut: opnieuw Hugelier vanop rechts, Wouter verkleint de hoek en dwingt op die manier Hugelier in de fout. Minuut zestien: de paal brengt redding. Tussendoor versieren we een hoekschopje en enkele inworpen. En weer de thuisploeg, ditmaal Otté met een dichte poging. Heestert trapt op zijn adem en haalt noodgedwongen de voet van het gaspedaal. De druk op de verdediging neemt af, hier en daar zien we al een combinatie, we komen stilaan in de wedstrijd. Maar verder dan de grote rechthoek komen we niet. En de doelpogingen vanop die afstand (tweemaal Louis) missen richting. We gaan rusten met een gevleide 0-0.

Dezelfde acteurs voor het tweede epistel. Na vijf minuten wedstrijd hebben we al meer combinaties gezien dan in de eerste helft. Hoop doet leven . Tot minuut zestig. Het is niet duidelijk wat er tegen de achterlijn gebeurt, maar laat het ons hierbij houden: Jonathan schermt de bal af met Hugelier in zijn rug, ne reus van twee meter. Jo gaat neer, wacht op de fout en tikt zijn opponent aan. De reus trilt als een espenblad en stort dood ter aarde. De strafschop wordt door Otté binnen geknald, 1-0. Kuki grijpt in: Mehdi en Josse komen, Thijs Lavens gaat. De wissels renderen. Onmiddellijk Mehdi met een goede voorzet en Josse met enkele goede intercepties. Het is nu al SVW dat de klok slaat. En de verdiende gelijkmaker komt er. Mehdi trapt op rechts een hoekschop die door Josse keihard in
doel wordt gekopt. 1-1 met nog vijf minuten te gaan. In diezelfde minuut laten we dé kans op de overwinning liggen. Alex gaat op rechts en zet scherp voor. Quentin krijgt de bal niet over de goallie.

De laatste minuut van de wedstrijd. Een gemakkelijke bal (alle ballen zijn gemakkelijk voor een toeschouwer) gaat iedere verdediger voorbij, de pas ingekomen Lobel kan in twee tijden de bal over de doellijn worstelen. 2-1
Het zijn de invallers die het hem doen. En nog iets,…. geen vleugje wind vandaag.

Nog even uw aandacht voor het volgende bericht: “Zaterdag 23 december om 14 uur: SVW A – KVCSV Oostkamp” in de kwart finale van de beker van West-Vlaanderen. Gaan we provinciaal overwinteren? U zal het zelf moeten komen zien, uw GVA hangt de pen in de kerstboom.

GVA