Verslag SVW A – Ledegem (4-2)

Gepost op 26/11/2017

GVA kan er niet bij zijn vanavond, wat desastreuse gevolgen zou kunnen hebben voor de grote schare trouwe lezers die hun wekelijkse opstekertje niet kunnen missen. Geen paniek. GVA zou GVA niet zijn mocht hij voor dit euvel niet de gepaste oplossing hebben : de zeven paar ogen en oren van een valk, timmerman, kleermaker, dokter of brouwer. ’t Is eens iets anders. 

Roffelderoffeltrommeldemommeldetrommel…. de oplossing van DE vraag die gedurende een volle week op ieders lippen brandde: “Hoeveel groenten zaten er in de soep verleden week?” Hierbij, chronologisch gerangschikt de ingrediënten: spruiten, wortel, komkommer, noten, bieten, banaan, pret, kastanjes, cool, peer, rapen, boontje, granaatappel, appel en rode kool. Pret of prei was de instinker van dienst. Helaas niemand met het juiste antwoord. Maar… u krijgt een tweede kans. Diezelfde mand (een frisse versie weliswaar) wordt verloot in de tombola tijdens de Family Happening die op 2 december doorgaat in de Posteleinhallen. En nu zijn ze met zestien.

Je ziet de uitslag van een wedstrijd, 4-2 trouwens, en spontaan denk je: “ Is de uitslag een juiste weergave van de wedstrijd?” Twee van mijn bronnen hebben het zelfs over een 7-2 ! Ik citeer: “Ledegem puurde uiteindelijk 2 doelpunten uit een viertal kansen terwijl de thuisploeg wel tien kansen bijeen voetbalde. De twee tegendoelpunten kunnen gerust met de mantel der liefde worden bedekt. Alhoewel Kuki van geen liefde moest weten en vloekte als ketter om zoveel nonchalence.”

Iedere wedstrijd heeft een kantelmoment, een beslissende actie, misschien wel een scheidsrechterlijke dwaling of gewoonweg een stommiteit. Voor deze partij is minuut 15 de bepalende factor. Het matchbegin verloopt in het voordeel van de bezoekers, zonder kansen weliswaar, tot die bal van Vermeeren op de paal. Meteen het signaal voor onze troepen om het commando over te nemen en met veel “goeste” het laken naar zich toe te trekken. Het eerste
doelpunt van Greg snijdt hen de adem af en toen de 2-0 al snel volgde was Ledegem een vogeltje voor de kat. De kat van dienst: Gregory. Individuele acties kleuren de wedstrijd, dit zal vanavond niet anders zijn geweest. Sommigen hebben het over een gave collectieve prestatie, wij zoeken een uitblinker. Drie namen op het scorebord. Gregory met een magistrale voorzet op het voorhoofd van Rob, een subliem hakje en de koelbloedigheid van de killer. Enzo die een rush van zeventig meter opzet en drie tegenstanders op een hoopje loopt. Wouter die voor de zoveelste keer op het juiste moment uitpakt met de juiste save. De kersen op de taart zijn altijd de doelpunten. 1-0 via Greg na een hakje van Rob, linker benedenhoek . Minuut 37: Thijs Lavens van ver op doel, de doelman lost de bal en Greg tikt simpel binnen.

Minuut 53 : Rob kopt binnen na een magistrale voorzet van zijn vriendje Greg. Minuut 60: strafschop na overduidelijk handspel, Greg is de beul van dienst. Geen enkele van mijn wachttorens heeft het over de Ledegemse doelpunten omdat –ik citeer letterlijk- deze nooit hadden mogen bestaan.

U bent een neutrale toeschouwer. Heb je waar gekregen voor die zes luttele euro’s? Het antwoord op deze vraag is unaniem : JA. Sommigen waren zelfs bereid om meer te betalen voor nog eens hetzelfde.

De wedstrijd na de wedstrijd leverde ook nog spektakel op in de kantine. Het haantjesgedrag (een vroege family-happening?) van enkelen was de enige valse noot van de avond. Vonneke kon de gemoederen niet bedaren en algauw stond iedereen in de ring om oproer te kraaien. Na wat geduw en getrek gekruid met verwijten aan ieders adres kon de polonaise van start gaan tot een kot in de nacht. Als de drank is in de man is….

Met dank aan HL, DK, DB, JB, RV, MV en WM onder de auspiciën van GVA