Verslag Anzegem – SVW A (2-1)

Gepost op 19/11/2017

Man toch, wat volgen de wedstrijden elkaar snel op. De inkt van het ene verslag is nog niet droog of we zijn daar al met een vervolg. Je ziet aan de spelers dat het enthousiasme van eindelijk-weer- voetbal weg is. Na elf wedstrijden komen immers de eerste schorsingen eraan, in combinatie met de vele blessures zorgt dit voor jonge spruiten op het veld. Zo doe je ook nog eens een ontdekking, succes wortelt soms in een tegenslag. ’t Is nog lang geen kommertijd, voor de winterstop zijn er nog harde noten te kraken, te beginnen met vandaag. We gaan nog op onze sjieke moeten bieten.

Thijs Lavens is terug van weggeweest, wat een binnenkomer die magistrale banaan op doel. Misschien met een bietje geluk, maar dat kan de pret niet bederven. Rob, Jabbi, Lander en Josse zijn er niet om diverse redenen, Greg moet even in het koelvak van de frigo tot hij weer knapperig en fris is en de andere afwezigen zitten nog steeds in de puree.
De referee eist van meet af aan de hoofdrol op. Zijn beslissingen zijn dubbelzinnig, soms op het arrogante af maar aan het eerste doelpunt dat we slikken heeft hij geen schuld. We kunnen aanvankelijk het evenwicht bewaren maar toch is het de thuisploeg die de kastanjes uit het vuur kan halen. Het eerste doelpunt is daar een mooi voorbeeld van: balverlies bij de Vlassers geeft de plaatselijke spits vrije baan naar doel. Wouter kan de eerste poging nog keren maar in de rebound kan de goed gevolgde Douven cool binnen schieten. Amper bekomen van deze muilpeer staan we op
2-0. Dit –het moet gezegd- is wel een beauty. Een goede voorzet van links wordt door Dalle in één tijd op de slof genomen, Wouter is kansloos. Twee kansen leveren evenveel doelpunten op. Onze rapen zijn gaar. En nu SVW??

Voorlopig geen antwoord. Het hobbelige veld is zeker ook geen bondgenoot. In deze fase van de wedstrijd heeft de thuisploeg veel fouten nodig om ons af te houden. Het zijn deze fases die ons aan de enige kansen van de wedstrijd helpen. Minuut 24, vrijschop op een interessante plek. Alexander waagt zijn kans, naast. Beetje bij beetje geraken we in de wedstrijd maar wel ten koste van twee gele kaarten. Eerst krijgt Charles Belaen, toch wel geen heilig boontje, geel na een drieste ingreep en even later is Gilles Hamers aan de beurt. En wanneer de Vlassers in koor om geel vragen voor Dalle bezwijkt de referee. Voorlopig nog geen bal tussen de palen. Daar komt nu verandering in. De zoveelste fout, de zoveelste vrijschop, Thijs Lavens achter de bal. Wie zijn doelpunt tegen Zwevegem zag gaat meteen op het puntje van zijn stoel zitten. Afstand tot doel: vijfentwintig meter. Welk fruit serveert hij vandaag? Voor de verandering een granaatappel in de winkelhaak, 2-1. Iedereen recht op de banken voor zoveel schoonheid. Het kaartenfestival dendert verder, de thuisploeg krijgt ook een tweede wanneer Dalle de bal over de omheining keilt en op het appèl bij de ref. moet. Gilles ontsnapt aan zijn tweede gele karton, godzij dank, met een ultieme waarschuwing. Rusten met een 2-1 stand op het bord.

Dezelfde tweeëntwintig acteurs aan de aftrap, het geen ons sterk verwonderd wetend dat zowel Gilles als Charles met een rode kool hebben geflirt. De tweede helft laat zich gemakkelijk lezen: de thuisploeg gaat voor de counter, de bezoekers komen niet aan voetballen toe en dus ook niet aan kansen. Drie kansen op evenveel individuele fouten en telkens houdt Wouter ons in de match. . De thuisploeg heeft de overwinning voor het rapen. Wat bijna iedereen wist gebeurt dan ook: de rode kaart voor zowel Gilles als Charles. Jammer dat hun verdienstelijke wedstrijd op zo’n wijze eindigt, niemand die hen in bescherming nam. Onze enige kans die naam waardig komt er via Greg, zijn bal gaat naast.

Groentjes uit Anzegem.
GVA

PS Hoeveel verschillende groenten/fruitsoorten vind je in het verslag. Mail naar secretariaat@svwevelgemcity.be en win een fruitmand.