Verslag SVW A – Zwevegem (1-1)

Gepost op 11/11/2017

Zwevegem verraste vriend en vijand door te winnen tegen Deerlijk, de nieuwe herfstkampioen. Daarmee zet het een grote stap voorwaarts in het klassement richting kalm water wat of een zegen is (misschien zijn de heren nu al overmoedig en bij voorbaat lui) of een vloek (hebben de heren vertrouwen getankt). De match tegen Otegem was een voorsmaakje, vandaag wacht er ons een partijtje oorlog.

Geen betere bron van inspiratie dan het dagelijkse leven. En ’t was de moeite deze week. SVW daarentegen is een solide organisatie, iedereen tijdig betaald onder heffing van RSZ of BV en in ieder toilet een rolletje papier, paradise paper voor wie last heeft van diarree. De enige Bermuda, een kleurbroek met palmbomen, die we hebben hangt -met medeweten van de voorzitter- in de kleerkast.

De ploeg voor vandaag: Thijs Lavens maakt opnieuw deel uit van de selectie, Quentin werkt hard aan zijn terugkeer, Tijs is voor de tweede maal geopereerd aan de knie en revalideert, Jabbi Che en Lander moeten zich nog even gedeisd houden.

De wedstrijd gaat onder ideale omstandigheden van start. Mehdi trekt de wedstrijd op gang met een splijtende pass op Enzo Vanneste die slechts luttele centimeters te kort komt om gevaarlijk te zijn. De bezoekers voetballen de eerste kans bij elkaar: Rémy Delmotte kapt Louis uit en besluit van dichtbij op doel, Wouter keert de bal. Aan de overzijde, we zijn ondertussen 15 minuten ver, trapt Rob een verre bal tot bij Enzo Vanneste die in één tijd op doel besluit: de doelpaal verstoort zijn feestje. De bezoekers blijven de toon aangeven. In de 18° worden ze beloond voor hun overwicht. Een voorzet vanop links kan ongehinderd worden binnen gekopt door Vande Walle. 0-1. De Vlassers
zullen het geweer van schouder moeten veranderen willen ze de match onder controle krijgen. De bezoekers blijven baas. Op het half uur houdt Wouter ons andermaal recht op een dichte poging. Een vrijschop na fout op Mehdi, Alexander achter de bal, zo’n 35 meter van doel. De bezoekende goalie krijgt hulp van de deklat. Als Rob, op pass van Mehdi, alleen op doel afgaat ontstaat er tumult op de tribunes omdat de referee een overduidelijke fout niet fluit. De Vlassers gunnen de bezoekers nu niks meer. Jammer dat Mehdi een achterwaartse pass van Louis niet kan benutten.

Eén grote kans voor de bezoekers in de tweede helft: een bal van de linkerkant wordt onbegrijpelijk naast gekopt door Vandenheede. De rest van de tweede helft zal paarswit kleuren met talrijke kansen. U krijgt de voornaamste. Driemaal Gregory: in minuut 10 staat hij oog in oog met de doelman, even twijfelen en weg is de kans. Goede voorzet vanop rechts, weer Mehdi, Greg trapt naast. Bij zijn derde kans op rij kopt hij naast. Het is zijn dagje niet. Normaal gezien loop je dan op een dodelijke counter, vanavond niet. 11 november 2017, de bezoekers trekken zich massaal terug in de loopgrachten voor hun doel. Onze doelkansen kweken als konijnen, maar het blijft daar voorlopig bij. Een resem vervangingen, fouten en discutabele scheidsrechterlijke beslissingen later neemt Thijs Lavens plaats achter de bal voor een vrijschop vanop wel 35 meter. Een mortiergranaat in de winkelhaak, keeper getorpedeerd. 1-1

Nog tien minuten om de volle buit te pakken. Het worden tien rumoerige minuten, ontsierd door een karrenvracht aan kaarten. Geen tweede thuisoverwinning.

GVA