Verslag SVW A – Moen (3-1)

Gepost op 29/10/2017

Dottenijs wint in Deerlijk dat op zijn beurt wint tegen Moen en aangezien wij gewonnen hebben tegen Dottenijs is de partij tegen FC Moen een makkie. Dit heet: een logische zege.

De oh-zo moeilijke maand oktober verloopt tot nu toe aardig voor ons. De uitwedstrijden tegen Nieuwkerke en Dottenijs werden beide gewonnen. Eén scalp ontbreekt voorlopig: de thuisoverwinning. Kunnen wij een vervolg breien aan onze goede resultaten buitenshuis of is een thuisvoordeel een verzinsel uit lang vervlogen tijden toen de tegenstanders het vliegend schijt kregen bij het passeren van de grenzen onzer gemeente? Zoals steeds brengt GVA licht in de duisternis: “Is thuis spelen een voordeel?” 8 speeldagen x 8 ploegen = 64 wedstrijden. Daarvan behaalden de bezoekers maar liefst 25 overwinningen, tel daar de 15 gelijke spelen bij en de uitkomst* is duidelijk: een thuisoverwinning behalen is geen evidentie. Het strafste moet nog komen: FC Moen won al zijn
uitwedstrijden! We hebben geen kans vandaag, logisch toch.

In het zicht van de streep, de eerste periode titel, lijkt de motor van FC Moen nog altijd vlot te lopen, ook al staan ze al weken met hun snuffel in de wind. Onze ploeg vandaag. Eén verrassende naam, Enzo Vanneste. Kuki vist die jonge gast op uit de tweede ploeg omdat hij bijzonder snel is op rechts. Jabbi Che, Tijs Vanhove, Thijs Lavens en Quentin
Santelé volgen de match vanuit de ziekenboeg. Tom Langedock is van boord gesprongen.

De bezoekers starten furieus en drukken ons meteen met de rug tegen doel. De eerste echte kans is echter voor paarswit: Gregory zet voor, Rob pakt uit met een kop-lob. De doelman werkt in extremis in hoekschop. Het festival Moen gaat verder met Merchiers en Mahieu in de hoofdrol. Eén van onze schaarse uitbraken levert een hoekschop op. Diezelfde Merchiers devieert de harde bal van Mehdi in eigen doel. 1-0  Moen jaagt het zwien nu door de bieten. Wouter pakt alles: een vlam van Pereira, een plaatsbal van Merchiers en een dichte kopbal van Mahieu.

Het eerste kwartier van de tweede helft is voor ons. Aan Moen nu om de debatten te ondergaan. Eerst Lander met een wilde bal, dan Gregory uit de draai. Het krioelt van de goede acties. Op hoekschop scoren we de verdiende 2-0. David Vanneste knalt binnen. Moen zet de muziek nog luider. De kansen vallen aan beide kanten als bladeren uit de lucht. Gregory naast, Wouter pakt, Greg tovert in de grote rechthoek maar niemand om af te ronden, Enzo heeft vrije baan en bereikt Greg, vrijschop Mehdi in hoekschop geduwd, Mehdi verzuimt binnen te koppen.. . Moen laat zich evenmin onbetuigd, het zijn Merchiers en Mahieu die uitpakken. In minuut tachtig danst Merchiers rond twee verdedigers en zet voor naar zijn maatje Mahieu: 2-1.

De beschrijving van deze aanval vind je in het boek: “Voetbalwetenschap voor gevorderden” pagina 32. Deze treffer doet pijn. Moen ruikt zijn kans en gooit alles in de aanval. Wij als leeuwen voor de kooi, aan wanhoop ten prooi. Nog vijf minuten : Jeroen, David, Gert, Alexander en Lander gooien zich met ware doodsverachting voor de bal .

U neme hetzelfde boek , pagina 45 paragraaf 4: “De perfecte tegenaanval.” Gregory behoudt op links het overzicht en bereikt Rob met een magistrale voorzet. Rob met de lob. 3-1 ! Over en out.

GVA
*40 is het goede antwoord