Verslag SVW A – Dadizele: 1-2

Gepost op 01/10/2017

VK Dadizele is tot op heden onder de verwachtingen gebleven. Met vijf punten uit vier matchen doen wij niet beter, alleen zijn onze ambities, budget en eigendunk minder groot. Een gelijkspel tegen een zwak broertje, in casu EVC Beselare, staat gelijk met puntenverlies. Ons puntentotaal kan er nog net mee door maar het spelniveau moet dringend omhoog: minder individuele fouten aub en meer “Sturm und Drang” bitte. Iemand een stekske om het heilige vuur aan te steken?

Zondag 1 oktober, 15u. Vroeger zouden we zonder verpinken geschreven hebben: “Vandaag spelen we met het mes op de keel na de afslachting van verleden week.” Kwestie van de koe bij de horens te pakken en wat zout op de wond te strooien. Maar zoiets zeg je niet meer heden ten dage. De woordvoerder van GAIA wil het anders, genuanceerder, iets in de trant van: “Het is een belangrijke wedstrijd gezien het puntenverlies van verleden week.”

Bij winst blijven we in het zog van de leiders, verlies zet de deur van de kelder op een kier en met een gelijkspel is niemand gebaat. Zal de spanning rond de match inspirerend werken of verdovend? In dat laatste geval mag het mes wel op de keel aldus mister Michel. En hij kan het weten. Matige belangstelling voor dit derby der lage gemeenten.

De eerste helft is aardig om te bekijken ondanks het gebrek aan uitgespeelde kansen. Minuut negen, de eerste vermeldenswaardige actie komt op rekening van de bezoekers. Mathias Meulenyzer (waar en wanneer heb ik die naam nog gehoord?) zet voor, Cottenier (ja den dienen, nog altijd) trapt hard over. De thuisploeg kan wel de meeste duels winnen maar niet tot kansen komen. Pas in minuut 23 dreigen we echt. Mehdi wordt foutief gestuit nog voor hij op doel kan trappen. De vrijschop die erop volgt wordt door Thijs hard binnen het kader getrapt, stijlrijke parade van de goalie. De thuisploeg neemt de match nu resoluut in handen. We scoren ei zo na via Lander. Op voorzet van
Mehdi duikt hij gepast op in de kleine rechthoek, zijn kopbal is te zwak. ‘t Is wel mooi om zien, maar als het op de laatste bal aan komt loopt het fout, of toch niet goed genoeg. Vlak voor rust kan Rob hard besluiten na een aflegger van Gregory. De hoekschop die erop volgt is voor de vuilbak.

In de tweede helft starten we goed: balbezit, duelkracht, enkele leuke dribbels maar… te weinig doelkansen. De bezoekers steken ons wel een handje toe. Een voorzet van Mehdi wordt in eigen doel gewerkt door een Daizelnaar, 1-0 . De spanning neemt toe en de ref krijgt het moeilijk. Zijn eerste vreemde beslissing : een verdediger test de kwaliteit van Gregory’s truitje. Een nieuwigheid in het reglement: proeven mag. In minuut 62 komen we dicht bij een tweede doelpunt. Lander krijgt de bal helaas niet over de bezoekende doelman. U raadt het al, of het eindresultaat is u al bekend? Wouter kan een harde knal uit de tweede lijn niet klemmen, de onvermijdelijke Cottenier duwt beheerst binnen, 1-1. Drie fases zullen het eindresultaat bepalen. Mehdi kan alleen op de doelman afgaan, omspeelt hem en twijfelt dan tussen schot en voorzet. Niet geschoten, altijd mis. Weg kans op de 2-1. Op een onschuldige voorzet gaat Jabbi kinderlijk in de fout. De voorzet die erop volgt is een makkie voor Mathias Cottenier, 1-2. In minuut 87 gaat een verdediger van de bezoekers liggen en neemt –in afwachting van een eventueel te fluiten fout- alvast de bal in beide handen, wat altijd een strafschop is. De ref kijkt de andere kant op en de lijnrechter snuit zijn neus in onschuld. Beide heren hebben het resultaat op hun geweten.

En nu de keiharde feiten: 5/15 ; 11 de plaats ; één overwinning ; 1/9 bij thuiswedstrijden. In oktober
vallen de bladeren van de bomen en de sterren uit de lucht.

GVA