Verslag SVW A – Deerlijk (4-0)

Gepost op 19/03/2017

Poperinge feest, nog één puntje te gaan. ’t Was muisstil aan de overkant. De ontgoocheling droop in dikke druppels van onze spelers. Ze hadden op een lente-stunt gerekend tegen de leider, zoveel is duidelijk. Zand erover, het is vandaag dat het telt.

De koers naar het behoud is ingezet. We zitten in een pelotonnetje van zes ploegen waaruit Luigne en Avelgem zijn gelost. Of vinden de Waaltjes toch nog hun tweede adem? Avelgem staat geparkeerd in de graskant wachtend op de bezemwagen, da’s derde provinciale. Geluwe rijdt op kop met Anzegem en City in het wiel, op enkele seconden gevolgd door Otegem, Nieuwkerke en Beveren-Leie. Er wachten ons nog vier zware hindernissen: de kasseien van Deerlijk, de beklimming van Geluwe berg, de ploegentijdrit van Zwevegem en de eindsprint op de via Linguine.

De Vlassers gaan er met een rotvaart van door. Bij de eerste hoekschop is het al prijs (jawel, we kunnen het). De bezoekers werken slecht weg, de bal komt in de voeten van Tijs. Vanop vijfentwintig meter haalt hij kurkdroog uit, staalhard in doel. 1-0 na vijf minuutjes. De bezoekers reageren gelaten. De enige kans van de wedstrijd krijgen ze in de dertiende minuut. Een schot uit de tweede linie kan nog net met de voet worden gekeerd door Wouter. Enkele minuten later gaat de bezoekende doelman zwaar in de fout. Hij speelt de bal achteloos naar een verdediger in winterslaap. Matty is er als de kippen bij om het geschenk in dank aan te nemen. Hij heeft zelfs nog de tijd voor een selfie alvorens de bal in het lege doel te plaatsen. 2-0 Als daar maar geen officieel onderzoek naar komt. De match loopt leeg als een lekke achterband. Dit Deerlijk is onmondig en slap, alleen in staat om alles en iedereen in slaap te wiegen. Kuki schreeuwt zich de longen uit het lijf om de manschappen wakker te houden. We onthouden nog twee grote kansen uit de eerste helft. Een knappe voorzet van Alexander naar de tweede paal en Josse die te weinig overtuiging legt in zijn kopbal. Op slag van rust had de 3-0 op het bord moeten staan. Vachtje kan op pass van Tijs alleen op avontuur en lijkt de doelman te dribbelen met zijn vingers in de neus. Een lange arm ontfutselt hem het leder. “Hey Guillaume, er zijn geen schoonheidsprijzen, vlammen op ’t kot is ook goed.”

De penningmeester van Deerlijk is best tevreden aan de rust, hij zit aan zijn vierde broodje met hesp en het kost niks vanavond. Niet spreken met volle mond is mij geleerd. De tweede helft is een doorslag van de eerste. De Vlassers controleren en creëren kans na kans maar springen er slordig mee om. De bezoekers leggen ons niks in de weg. Het blijft wachten op het verlossende doelpunt. Guillaume vergeet in zijn honger naar succes enkele vrijstaande medemaats, weg kans. Uiteindelijk lukt het hem toch om de schoonheidsprijs te krijgen. Rond twee verdedigers dansen en beheerst onder de doelman binnen schieten, getekend Vachten. Tien minuten voor tijd komt de 4-0 op het bord. Matty zet zijn directe opponent te kijk en brengt een goede voorzet. Josse staat er weer en duikt ditmaal de bal wel in doel. De bezoekers doen hun naam alle eer aan: deerlijk. De volledige invallersbank wordt nog van stal gehaald maar dit brengt alleen tijdswinst. De wedstrijd is dan allang gespeeld.

Bij het ter perse gaan van dit verslag zijn de resultaten van onze directe tegenstanders nog niet bekend. Hoeft ook niet, we moeten alleen vooruit kijken. Nog drie wedstrijden voor de boeg, één overwinning brengt absolute zekerheid over het behoud. “Wir schaffen das.” Dixit Dr Kuki.

GVA