SVWeetje – januari 2019

Gepost op 22/01/2019

Hallo allen,

In dit nieuwe SVWeetje herhalen we graag nog eens de nieuwjaarswensen van TVJO Koen want het zijn schone woorden.

Graag had ik jullie via deze weg een spetterend sportief 2019 toegewenst!

Voor alle spelers hoop ik op een blessurevrij jaar waarin plezier op de eerste plaats komt. Dat jullie allen op je eigen niveau succesvol mogen zijn en je persoonlijke doelstellingen mogen behalen.

Voor alle trainers, bestuursleden en de vele vrijwilligers: ik hoop dat jullie in 2019 het goede werk met evenveel enthousiasme mogen verderzetten. Jullie zorgen voor de schitterende omkadering die SV Wevelgem City maakt tot wat het is: een familiale club met ambitie, een club ook waarvoor het leuk werken is.

Ik wil dan ook graag eindigen met 365 dankwoordjes voor het afgelopen jaar. Allemaal – van speler tot vrijwilliger – bedankt voor jullie inzet. Ik hoop dat ik deze woorden nog veel tot jullie kan richten!

Wij SAMEN maken er opnieuw een schitterend nieuw voetbaljaar van. Een jaar met hopelijk veel sportieve successen, maar nog meer menselijke successen. Een club waarbinnen iedereen zich goed voelt.

Met de beste nieuwjaarswensen

Koen Parmentier
TVJO

Data voor in de agenda

• 16 – 19 april: paaskamp (inschrijven via deze link)
• 30 april: vrijwilligersfeest
• 3, 4 en 5 mei: 3e Isola Fashion Cup

Vernieuwd bestuur voor komend seizoen

Het jaar startte al meteen met behoorlijk wat nieuws. SV Wevelgem City gaat volgend seizoen verder met een vernieuwd bestuur. Voorzitter Henk Louf en in zijn spoor ondervoorzitter Rik Valcke en penningmeester Jo Vanmaercke verlaten de beheerraad op het einde van dit seizoen. Geert Vanacker besliste om onmiddellijk te stoppen. Volgend seizoen zal Vincent Mispelaere (momenteel ondervoorzitter jeugdbestuur) het voorzitterschap van de club op zich nemen. Hierbij ondersteund door Wouter Verrote als ondervoorzitter.

Didier Dekeirel wordt de nieuwe secretaris van de beheerraad en gerechtigd correspondent van de club. Didier is reeds van bij de opstart van het huidige SVW actief in diverse functies in het jeugdbestuur. Momenteel kennen we Didier als jeugdsecretaris en bezieler van het paaskamp en de familiehappening.

Jürgen Boone wordt volgend seizoen de nieuwe jeugdvoorzitter in opvolging van Wouter Verrote. Jürgen is al enkele jaren actief in het jeugdbestuur als communicatieverantwoordelijke en bezieler van de Isola fashion cup. Steven Salembier wordt de nieuwe ondervoorzitter van het jeugdbestuur. Zoals gebruikelijk binnen onze club zullen beiden het jeugdbestuur vertegenwoordigen in de beheerraad van de club.

Van links naar rechts: Jürgen Boone, Vincent Mispelaere, Steven Salembier, Wouter Verrote

1000x bedankt

Onze dank aan voorzitter Henk Louf, ondervoorzitter Rik Valcke, Jo Vanmaercke en Geert Vanacker kan niet genoeg worden benadrukt. Samen met Filip Daem waren zij het die 11 jaar geleden het zieltogende KSK Wevelgem City redden van een gewisse dood. In die tijd slaagden ze er in om van SV Wevelgem City een bruisende club te maken met ondertussen meer dan 400 leden. Steeds hielden ze trouw aan hun visie en missie: een financieel gezonde familiale club met een uitgebreide vrijwilligerswerking en de jeugdopleiding als kern van zijn bestaan.

Bedankt en proficiat met alles wat jullie bereikt hebben met ons geliefde SVW!!

Word scheidsrechter

Voor onze jeugdwedstrijden (U7 t.e.m. U13) doen wij regelmatig beroep op jeugdspelers als scheidsrechter. Voor de begeleiding kunnen onze jeugdige scheidsrechters rekenen op de deskundige ondersteuning van Jens Delefortrie. Hij leert onze jeugdspelers een aantal praktische kneepjes van het vak, coacht de scheidsrechters tijdens hun eerste wedstrijden en is aanspreekpunt voor verdere vragen. Behandel deze vrijwilligers dan ook met het nodige respect. Roepen en schelden bij bepaalde beslissingen is uiteraard uit den boze. We kunnen het niet genoeg herhalen.

Pannenkoekenverkoop

T.e.m. 10 februari organiseren we opnieuw een pannenkoekenverkoop. Voor 6 euro zul je met een kg overheerlijke pannenkoeken (deze van Dries natuurlijk) de jeugdwerking van SVW kunnen steunen. Het grootste deel van de opbrengst vloeit trouwens terug naar de jeugdploegen die hiermee een eindeseizoensactiviteit kunnen financieren. Een verkoopformulier zal meegegeven worden via de trainer en verspreid via PSD.

Groene club

Sedert 2017  is SV Wevelgem City zelf verantwoordelijk voor haar energieverbruik. Onlangs kregen we een goed rapport van de gemeente. Wat uiteraard goed meegenomen was voor het clubbudget.

Help ons om nog beter te doen. Want sowieso moeten we met z’n allen bewuster omgaan met energie. Deurtjes toe als de verwarming aanligt, lichtjes uit, de waterkraan niet onnodig laten lopen, … . We rekenen hiervoor op iedereen.

Respect

We zijn dit jaar al enkele keren beboet vanwege de bond wegens agressief gedrag jegens de scheidsrechter, zowel door spelers als ouders. Dit betreuren wij enorm! Denk eraan dat enkel positief supporteren ervoor zorgt dat de sport voor iedereen leuk blijft. Voor de kinderen, de vrijwilligers en de scheidsrechter wiens engagement ervoor zorgt dat wij ons sport kunnen blijven beoefenen. Je vindt dan ook her en der op onze club de principes van respect. Hou ze in gedachte!

Audit

Om de drie jaar wordt de jeugdwerking van onze club helemaal doorgelicht. En wordt er aan de hand van sterren bepaald in welke jeugdcompetities je de seizoenen daarop mag aantreden. De afgelopen weken hebben heel wat mensen achter de schermen hard gewerkt om deze audit voor te bereiden. Waarvoor hartelijk bedankt. We hopen uiteraard op een goed rapport, net als drie jaar geleden. Wordt vervolgd… .