Afscheid als voorzitter

Gepost op 04/01/2019

Beste vrienden,

na 11 jaar als voorzitter van SV Wevelgem City heb ik besloten om eind dit seizoen de fakkel door te geven.
De reden van deze beslissing is velerlei:

– Op het ogenblik dat wijlen André Demuynck mij verzocht (mei 2008) om het in vereffening gegane KSK Wevelgem City, te redden, besloot ik dat te doen voor een periode van 10 jaar. Als ouder van 3 actieve jeugdspelers vond ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen ten aanzien van àlle jeugdspelers. Gelukkig waren mijn goede vrienden Filip Daem en Rik Valcke bereid om mee te stappen in het verhaal ‘redding Wevelgem City’.
We besloten toen om 10 seizoenen aan boord te blijven om enerzijds de trein weer op de rails te krijgen, en om anderzijds een succesvolle club uit te bouwen. Intussen zijn we bezig aan ons 11de seizoen… Hoog tijd dus om plaats te ruimen.

– Ik heb het steeds heel belangrijk gevonden dat er continuïteit is binnen onze club. Continuïteit van onze visie, waarbij we van dag één gekozen hebben voor onze jeugd, voor een hoogstaande opleiding voor alle jeugdspelers op hun niveau. Ik betrap me erop schromelijk tekort te komen op het gebied van aanwezigheden op jeugdwedstrijden waardoor de voeling met onze jeugd wegebt, ik krijg daardoor ook onvoldoende feedback van ouders langs de zijlijn…
Ziehier het belang van instroom van jonge ouders binnen ons bestuur, niet alleen binnen het jeugdbestuur maar ook binnen de beheerraad.

– Er is tijd voor iets anders: iedereen die me kent weet dat SV Wevelgem City, en dan vooral die heel vele vrijwilligers, me bijzonder na aan het hart liggen. Ik blijf bijgevolg supporter nummer 1. Maar de dwang zal wegvallen, ik zal ook eens meer tijd kunnen maken voor mijn gezin.

– Er is een waardige opvolger: met Vincent Mispelaere krijgen we straks een zeer competente, ambitieuze en diplomatische nieuwe voorzitter. Vincent maakt al jaren deel uit van onze beheerraad, door zijn trekkersrol binnen het auditgebeuren, als GC (gerechtelijk correspondent), als verslaggever binnen de beheerraad en zoveel meer: telkens opnieuw ligt de lat zeer hoog in alles wat Vincent doet. Hij is dan ook de geknipte man voor de functie als voorzitter. Mag ik iedereen verzoeken Vincent te steunen in zijn nieuwe functie?

In mijn spoor beslisten ook Rik Valcke en Jo Vanmaercke om eind dit seizoen plaats te maken voor een vervanger. Geert Vanacker diende meteen zijn ontslag in bij de beheerraad. Wouter Verrote wordt vanaf volgend seizoen ondervoorzitter en rechterhand van Vincent. Voor de vorming van de volledige beheerraad rest voldoende tijd om continuïteit op alle vlakken te garanderen.

Tot eind van het huidig seizoen blijf ik me 100% inzetten voor onze prachtige familieclub. Ik vergeet deze periode nooit, ben zeer dankbaar om zoveel toffe, lieve, bereidwillige vrienden te leren kennen binnen ons paars-witte nest!

Van harte dank iedereen voor deze mooie tijd!

Leve SV Wevelgem City!!!

Henk Louf