Familiehappening 2018 – verslag mét foto’s

Gepost op 02/12/2018

Goede avond.

Onze voorzitter geniet momenteel van een welverdiende vakantie en doet u zijn groeten. Aan mij om jullie allemaal van harte welkom te heten op deze family happening, aflevering 11. De meest succesvolle ooit. Ik zie nu al de hoofartikels in de kranten van maandag.

Het Laatste Nieuws bericht: “Massale volkstoeloop in Wevelgem voor een eetfestijn. Honderden hongerigen begaven zich naar de Porseleinhallen in de hoop om daar hun honger en dorst te stillen. Ze werden op hun wenken bediend. ”

Het Nieuwsblad kan natuurlijk niet achter blijven: “Mega succes voor SV Wevelgem City, nog maar eens. De organisatie verwent maar liefst 725 mensen met kip en friet tegen een democratische prijs. Nooit eerder vertoond ! ”

De weekbode op het eerste blad: ”Tientallen vrijwilligers leggen 700 genodigden in de watten. Allen zijn sympathisanten, supporters, spelers, ouders of gewoon liefhebbers van gezelligheid. Van een feest gesproken.”

De Standaard: “Even werd in Wevelgem gevreesd voor rellen toen bleek dat honderden paar/witte hesjes naar het centrum afzakten voor een bijeenkomst. Toen de oproerpolitie ter plaatse kwam vonden zij niks dan tevreden mensen, aan het smullen. Ze besloten dan maar om ook een frietje te steken.”

Kerk en Leven kan er niet over zwijgen: “De wonderbaarlijke spijziging van de menigte: de vermenigvuldiging van gebraden kippen. Voor eenmaal vlogen de gebraden kippen in het rond. En dat in een eenvoudige sporthal die voor de gelegenheid werd omgetoverd in een
kathedraal.”

Zelfs GAIA schrijft erover op zijn website: “Massale slachtpartij! 350 onschuldige kippen laten het leven op 01/12/2018 om 19u30. Hun enige troost: ze sterven waardig op het spit van Danny en Sabrina.“

GvA (Gazet van Antwerpen): “Het is niet mogelijk. De mooiste stad van ’t land wordt de baard afgedaan door een kleine parochie. ’t Schoon Verdiep staat in Wevelgem.”

De naam van ons evenement kan niet beter gekozen zijn: Family Happening. Want dat is wat we zijn: een grote familie die steeds groter wordt. Wat een bal al niet vermag. Voetbal is een feest bij een club waar je thuis bent. Dank zij zoveel medewerkers en vrijwilligers gaat het ons momenteel voor de wind. Ga maar na: tal van onze ploegen voeren hun rangschikking aan. Onze jeugdwerking is vermaard om
zijn kwaliteit. En heel misschien vieren we wel de promotie naar 1 ste provinciale. Laat ons er van genieten, het leven is al kort genoeg.
Dames, heren, in naam van het bestuur en in jullie naam bedank nogmaals alle vrijwilligers die al dagen in de weer zijn om dit evenement tot een succes te maken. En een applaus voor uzelf om zoals altijd weer op post te zijn.

De ene activiteit is nog bezig of kondigen al een nieuwe aan:

Een ieder bedankt en geniet verder van deze avond.

Geert Vanacker

Geniet nog even na met deze fijne foto’s boordevol lachende mensen. Special thx to Ulrich Verheyen.