Verslag Geluwe – SVW A (3-4)

Gepost op 07/10/2018

KSK Geluwe City (om vele mensen een thuisgevoel te geven) heeft de kwalijke gewoonte om zijn beste wedstrijd te spelen tegen SVW A. Kwatongen beweren zelfs dat dit hun enige prestatie is die naam waardig in de loop van een seizoen. Niet direct beginnen foeteren op deze boodschapper, ’t is van horen zeggen. Wat wel een vaststaand feit is: Jonas Roose is ons zwarte beest. Al zou hij maar één doelpunt maken per seizoen, dan nog zal dit tegen zijn ex-club zijn. En als iedere exSVWer die vandaag op het veld staat bij de thuisploeg scoort? Hallo croquette, 3-4 ?

Ongetwijfeld hebben Dylan en David daaraan gedacht maar waarom zou GVA geen handje toesteken? Hebben we daar niet toevallig een lastig karweitje, dringend uit te voeren in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd. Jonas’ werkgever, die ik niet kan vermelden aangezien geen sponsor, is beire content met de opdracht en noteert op de bestelbon: “Oude installatie in de kelder afbreken, beton wegkappen met hamer en beitel, sceptische put reinigen, nieuwe buizen leggen, schoorsteen kuisen. Uit te voeren in regie wegens: handwerk, moeilijk bereikbaar, kans op stoflong en kreupelheid.” Twee loodzware dagen op de knieën door het stof kruipen …. Hihihi, benieuwd wie
zondag de vrije trappen zal nemen.

Wij nemen de match in handen, zonder pardon. Het eerste schot op doel, althans de poging daartoe, zeilt bij de buren van KSK binnen. SVW knabbelt rustig aan het broodje van de thuisploeg. Eerst Rob met alweer een goede vrijschop. Wat jammer dat hij door MM van het veld wordt gekegeld. Thijs Vanhove, viert zijn lang verwachte rentrée. We knabbelen verder. Gregory stuurt Guillaume perfect in de diepte. Jawel perfect, een pass op maat : niet te snel en niet te ver, eentje om mee te nemen. Guillaume besluit op de doelman. Luttele minuten later: Greg zelf met een loeier die voorlangs gaat. De thuisploeg kreunt. Maar niet luid genoeg om medelijden op te wekken. De 0-1 komt er eindelijk,
zij het in verschillende stadia. Eerst Gregory, dan Thijs en uiteindelijk Guillaume die de 0-1 kan binnen duwen. Onze vriend Roose neemt Thijs Lavens te grazen: een eerste keer geel. En dan Jeroen met een foute bal, gelukkig doet de thuisploeg er niks mee. Een slechte terugspeelbal van Julien levert KSK City zijn enige kans op. Net voor de rust kopt Gregory over.

De tweede helft is amper begonnen of de ref legt de bal op de stip. Jonas Roose haakt Guillaume in de grote rechthoek. Penantie is penantie, zou Wim Reijers zeggen. Koud kunstje voor een grote Hermans: keeper op het verkeerde been en binnen. 0-2 Het is comfortabel op de tribunes, zo in het zonnetje. Wie doet ons wat? Guillaume verprutst de 0-3, zo ziet het eruit vanop de tribunes waar alles gemakkelijk is. So what. Op vijf minuten tijd staan we 2-2. Een verloren bal wordt door A Quartier in één tijd op de slof genomen, Wouter vindt met moeite de bal terug in zijn netten. En dan de onvermijdelijke Roose. Jeroen ging eventjes liggen, wachtend op de vrijschop in zijn voordeel. Mis. De hoekschop komt met een gelukje bij Jonas Roose die de 2-2 in doel jaagt. “ Seizoen geslaagd, ik kan straks gaan rusten.”

Wat kunnen we nog SVW? Even van slag natuurlijk. De pittige duels volgen elkaar op, de spanning stijgt en Geluwe, opgezweept door een enthousiast publiek, ruikt bloed. Dylan brengt Thibault in de plaats van een verdienstelijke Lander. Rustig jongens. Uiteindelijk kantelt de slag om het middenveld in ons voordeel. Thijs Lavens met de bal aan de voet oprukkend naar doel wordt getackeld. De afgeweken bal komt bij grote Greg die verwoestend uithaalt. Zijn tweede van de dag: 2-3 ! De show gaat crescendo. Mathias Meulenyzer stort ten gronde en claimt een vrijschop, druk gesticulerend naar zijn linkeroog dat morgen ongetwijfeld zal geamputeerd worden. D’Hellem kopt de vrijschop mooi binnen. De thuisploeg is aan het feest. Alles te herdoen voor SVW.

Met nog een kwartier te spelen vangt Jonas Roose zijn tweede geel. En blij dat hij was. Meteen het keerpunt van de match. Ruimte zat nu op het middenveld. En daar gaan we uiteindelijk van profiteren. Ons overwicht levert een zoveelste corner op. Na enig gehakketak kopt Guillaume de verdiende 3-4 binnen. En dan gebeurt het onwaarschijnlijke: in de dolle euforie hef ik Rik wel een
meter van de grond. Meteen dé prestatie van de namiddag.

GVA