Verslag SVW A – Zwevevegem (1-1)

Gepost op 30/09/2018

Het winnende doelpunt viel in de voorlaatste minuut van de wedstrijd. Voor mij niet gelaten, de bijna laatste minuut is even goed als de eerste. Het siert de ploeg (zonder uitzonderingen) dat ze erin zijn blijven geloven. In een niet eens zo ver verleden gingen dergelijke partijen meestal verloren. Goed voetbal was moeilijk gezien de weersomstandigheden. Als je alleen de wedstrijden met goed voetbal wint, win je weinig. Kon het beter? Alles kan beter, maar als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat. Voilà, ander onderwerp.

Zwevegem kreeg een pak voor de broek van Anzegem en zal niet zo tuk zijn op een herhaling van dit scenario. En weer heeft deze wedstrijd een extra pigment: Christophe Bostoen, oud-trainer van SVW, zal zijn punt willen maken: in geen geval met lege handen naar huis.
Onze ziekenboeg loopt leeg. De pechvogel van het jaar, Thijs Vanhove, staat alweer op nummer één voor deze trofee (Wie legt ns uit aan Thijs dat er nog andere trofeeën zijn?). Idem voor Quentin, de nummer twee. Bij een onschuldige val breekt Thijs zijn elleboog, vijf weken aan de kant. Quentin sukkelde met de knie en mist, net als verleden jaar, de start van het seizoen. Sluiten binnenkort aan bij de groep: Arne Derycke en Jonathan Langen, samen een twintigtal volwaardige titularissen plus nog eens enkele youngsters. Het wordt hard knokken voor een plaats in de basis.

De ploeg komt met duidelijke instructies uit de kleedkamer: “Vanaf de eerste minuut druk zetten.” T1 & T2 worden op hun wenken bediend. Het is Juul die in de aanvangsminuten tweemaal dreigt, bijgestaan door Gert en Rob. De bezoekers plooien massaal terug en starten de langzaamaan acties wel erg vroeg. Onze eerste grote kans komt er in de twaalfde minuut. Julien wordt door de buitenspel val geloodst en kan alleen op doel af, zijn bal in de korte hoek wordt in hoekschop geduwd. Niet deze maar de volgende hoekschop is gevaarlijk: Rob trapt hem hard voor doel, Coorevits bokst de bal in het pak, Guillaume drukt van dichtbij af. Te veel benen en andere ledematen. De bezoekers gebruiken alle trucen van de foor om overeind te blijven onder het oog van een stoïcijnse ref. Op het half uur is Greg daar met een goede persoonlijke actie (twee verdedigers in de wind gezet) maar opnieuw Coorevits met een parade.

Ons offensief gaat eventjes liggen, er komen slordigheden in ons spel, een adempauze voor de bezoekers. Defroidt met een knal vanop afstand. Een attente Wouter in twee keer. Zou Zwevegem misschien eventjes denken vooruit schuiven? Twee mooie acties leveren alleen applaus op. Thibault duikt op in de grote rechthoek en legt de bal achteruit (niet zomaar achteruit maar met een sierlijk hakje), Thijs met een afzwaaier. Rob met een knappe voorzet van de linkerflank. Thijs Laevens neemt in één tijd over, Coorevits redt de meubelen. En dan Guillaume met een beetje zoolwerk, vlak voor de hoofdtribune. Voor de galerij. We doen voort en de bezoekers ook. Wij vallen aan, zij al het mogelijke om ons ritme te breken. Eerst Guillaume vanuit een scherpe hoek dan een hoekschop die maar niet van ophouden wil weten. De bezoekers trappen nu de bal alle kanten uit. Beuken maar SVW, tot de deur open gaat. Eindelijk de 1-0. Thijs aan de bal (Schiet dan toch man, waarop wacht je?), temporiseert in de plaats en speelt oordeelkundig de vrijstaande Guillaume aan. Doelpunt!!! Wat een knap staaltje voetbal.

In hun plotse haast schuwen de bezoekers de brutaliteiten niet. Guillaume wordt hard aangepakt, terecht bestraft met geel. Rob achter de bal, een geplaatste bal die over gaat. Eén kans is genoeg om te scoren. Delmotte gaat aan de haal op rechts, levert dé perfecte voorzet af
die door Lecour, slim van zijn bewaker weg gelopen, binnen wordt gekopt. Meteen zijn vierde roos van deze jaargang. En daar sta je dan met je goede wedstrijd, beteuterd te kijken. De processie van Echternach herbegint, irritant Zwevegem. Een doelpunt van Alex wordt nog
afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel en op de laatste hoekschop van Rob kan Gert de bal niet laag houden.

Soms krijg je te weinig, andere keren te veel.
GVA