Verslag SVW A – Otegem (2-1)

Gepost op 09/09/2018

Je las het tussen de regels, SVW had veel kansen. Ze werden jammerlijk gemist , op ééntje na. Thuis ploeg Nwkrke maakte niks klaar of het moest de strafschop zijn voor die stervende zwaan. Thijs stond er beteuterd bij, verbolgen over zo’n schertsvertoning. GVA, met zijn pootje lap verhaal,deed er dan nog een schepje bovenop. Uitgerekend Thijs, zo’n brave jongen. Foei GVA !

Maak kennis met een vernieuwde ploeg. Alhoewel, zo nieuw is die niet. Het merendeel van de spelers hielp verleden jaar al het mooie weer maken bij SVW. Guillaume Devacht, terug van weggeweest, drukt al meteen zijn stempel op deze wedstrijd en heeft -na een splijtende actie- de winst aan de voet. Een koppige doelpaal beslist er anders over. Thibault Phyfferoen (ex Mandel-Izegem) verdeelt het spel met elegantie, wat het beste laat verhopen voor het vervolg van het seizoen. Julien Sourdeau (ex Dottenijs) is een stil water, vrij vertaald. Ge hoort
hem niet maar hij staat er wel. Julien heeft daarenboven weinig fouten nodig om zijn opponenten af te houden, zijn grootste troef: een loepzuivere strakke trap. Robin Lietaer (ex Wervik) is onze joker. Jammer dat hij het seizoen begint met een lichte blessure. Hij zal menigeen verrassen. Vergeet vooral onze talrijke youngsters niet: Juul Tanghe, Gilles Hamers, Mathias Timmerman, Enzo Vanneste en talrijke anderen die niet altijd beseffen dat ze voor de fanionploeg in aanmerking komen als ze hard werken op training en met de voetjes op de grond blijven.

Post van het bestuur: “De lat ligt hoger en dat is niet om er gemakkelijker onderdoor te kunnen.”

Eén wedstrijd ver en er is al druk. Otegem kreeg een pak rammel van Anzegem en heeft maar één keuze vanavond: punten pakken. Voor ons hetzelfde devies. Liever geen 1/6 met de zware uitwedstrijd naar Anzegem voor de boeg. Na amper twee minuten kan Guillaume ongehinderd op doel trappen: over. En uit. De eerste helft zijn de bezoekers beter, vertaald in een heerlijke treffer. Een kopbal op een harde voorzet van
rechts. Het loopt voor geen paarse meter. Kleine Gregory krijgt geel voor een nutteloos truitje-trek, grote Gregory trapt vanop dertig meter een magistrale bal op de paal. Voor de rest heeft de bezoekende doelman alle tijd om bijvoorbeeld de betalende toeschouwers te tellen, 53 stuks. Wij hebben een goede Wouter nodig om niet op een 0-2 achterstand getrakteerd te worden. Bultynck met zijn forse lijf zet Julien vast en plaatst de bal in de rechter bovenhoek. Balverlies, het zoveelste. Syx kan diezelfde Bultynck in het straatje sturen. Wouter gaat plat en tikt hem aan. De referee aarzelt geen moment, strafschop. Verwee trapt wild over. Een zucht gaat door het stadion.

Otegem is niet gekomen om zich in te graven. Ook na de rust gaan ze vrank en vrij hun kans. En nu zes dolle minuten. Een lange bal in de grote rechthoek, grote Hermans maakt de bal dood en bedient Thijs met een magistraal hakje. Thijs in één tijd binnen. Rob zet voor vanop links. De centrale verdedigers knoeien, grote Hermans schuift beheerst binnen onder de doelman. 2-1

Wat een doelpunt al niet vermag. Het laatste half uur spelen we nog minstens vijf kansen bij elkaar. Alex stuift zijn lijn af en zet scherp voor, onderschept voor de inlopende Gregory. Een nummertje van Guillaume levert alleen een hoekschop op. De wedstrijd valt nu een beetje stil. In de dug-out koken de potjes over en Sven wordt wandelen gestuurd door een wel erg bazige scheidsrechter. Beide trainers herschikken hun ploeg. Dylan brengt Robin Lietaer voor de door krampen gevelde Guillaume, Gert Decorte gaat en Louis Spiessens komt. Minuut 75, eindelijk weer voetbal. Grote Hermans lanceert Robin. Vanuit een scherpe hoek besluit hij naast. En nogmaals Robin, vrijgespeeld deze keer door een erg goed geïnspireerde Laevens, naast. Onder zijn commando trekken we nogmaals in de tegenaanval. Het verlossende doelpunt valt niet. De mooiste actie van de avond kent vele vaders, Robin trapt de laatste pass. Gregory staat moederziel alleen voor doel. Het blijft 2-1, kleine Hermans mist onbegrijpelijk. De drie punten zijn een feit.

GVA