Verslag SVW A – Ingooigem (1-0)

Gepost op 10/12/2017

Als we vanavond maar niet hervallen in oude gewoonten, morsen met punten tegen de laagst geklasseerde ploegen. Onze 3/12 bijv. met de nederlaag tegen Anzegem als trieste hoogtepunt. Ingooigem staat voorlaatste en verloor verleden week tegen een andere degradatiekandidaat. De match eindigde in complete chaos, de scheidsrechter was de gebeten hond na het afkeuren van een doelpunt. De arme man moest op de loop voor een meute groene duivels. David Labeeuw, met zijn vijf doelpunten toch een sterkhouder, liep tegen twee gele kaarten aan en is vanavond geschorst. De Vlassers daarentegen zitten op een wolk na de overwinning tegen FC Deerlijk. Alleen superlatieven
en drie punten rijker maar ook niet meer. Vandaag zijn er drie te verliezen.

Johnny en Ronny, tweede hoofdstuk: “#metoo”. Johnny blijft verweesd achter na het vertrek van Ronny. Ik steek een grens over, wie doet mij wat denkt hij. Aan den toog bij Vonneke schept hij op over de talrijke ploegen die aan zijn voeten liggen, hij heeft maar te kiezen. Iedereen drinkt op kosten van deze held. Hij zou wel nog even wachten om zijn geheim prijs te geven. Ronny zal blij zijn dat ik al zo vroeg heb getekend , eindelijk weer samen in dezelfde ploeg. Enkele weken later komt een stralende Ronny er enen zetten in de kantine. Groot nieuws: “Ik keer weer, juist getekend bij Dylan!” En weer drinkt iedereen op kosten van een held, de clubkas stroomt over. Johnny verslikt zich een bult. From hero to zero.

De warmste week? Niks van gemerkt, het is bitter koud en de moedigen die er toch zijn, bibberen zich warm. Ingooigem neemt het initiatief en ze doen dit met goed voetbal. Het levert hen in minuut vijf een eerste kans op, en wat voor één. Platteau wordt keurig afgezonderd, en trekt alleen naar Wouter. En dan weet je het stilaan. Nogmaals, voor de zoveelste keer dit seizoen: Wouter keert de bal. Het is wachten op de eerste actie van de Vlassers, enkele schuchtere pogingen niet te na gesproken. In een onschuldig duel gaat Arne Derycke kermend tegen de grond, da’s nochtans een harde. De kiné vraagt meteen om een draagberrie. Het duurt even voor Gilles Hamers in de ploeg
komt, opwarmen bij zo’n weer valt niet mee.

Ingooigem combineert verder wat voor onze thuisploeg nog altijd niet lukt. Het is wachten tot de 23° minuut op Louis. Zijn hard schot zeilt meters over. We kruipen stilaan naar voor. Een aanval op rechts, een vlotte combinatie, Alexander zet goed voor. Gert Decorte kopt te zwak. We houden er wel een hoekschop aan over en dan nog een. Maw. de druk is er, nu nog de kansen. De bezoekers hebben nu veel fouten nodig om onze aanvallers af te houden. Een vrijschop, anders dan je verwacht: Alexander legt terug op Rob, zijn schuiver verdwaalt in een bos benen. David Vanneste waagt zijn kans op hoekschop, net naast. Iedereen vlucht naar binnen.

De tweede helft lijkt erg goed op de eerste. Ingooigem gaat vrij en vrank zijn kans. Zij openen goed en opnieuw Platteau, hij besluit naast. Weer een vervanging door blessure aan onze kant. Rob komt slecht neer en verzwikt zijn enkel. Mehdi Verlinde komt hem vervangen. De bezoekers leunen achterover en hopen op een doelpunt uit de omschakeling (zo zegt men dit op vandaag). Wij dreigen via Gregory, zijn poging levert een hoekschop op. Dank u wel Wouter. De tactiek van Ingooigem rendeert. Een bezoekende aanvaller kan alleen op doel, Wouter tegemoet. U hebt het juist geraden: Wouter redt de meubelen. Dit is de 73° minuut, het kantelmoment van de wedstrijd.

Louis Spiessens, wat een wedstrijd, brengt de bal voor doel. Greg mist een niet te missen kans: vanop een halve meter, voor een lege doelmond besluit hij naast. Zijn uitleg: “Ik houd hem voor volgende week.” Genoteerd.
De vlassers kamperen in het strafschopgebied van de bezoekers. Quentin Santelé, in de ploeg gekomen voor Thijs Lavens, brengt rust en overzicht in een dicht bevolkt strafschop gebied. De bezoekers komen niet meer aan voetballen toe en keilen de bal wild weg. Komt er nog een goal? Mehdi kan zich van twee verdedigers ontdoen en voorzetten. Quentin controleert, draait rond zijn verdediger en hamert de bal in de winkelhaak. De beelden van dit doelpunt gaan nu de wereld rond.

Wij winnen de wedstrijd met het kleinste verschil, 1-0. Niet onze beste partij.

GVA