Verslag Deerlijk – SVW A (0-1)

Gepost op 03/12/2017

De opwarming van de aarde, die ene graad meer, zorgt er voor dat de grote trek der voetbalvogels almaar vroeger begint. ’t Is weer van dadde, al weken lang. De premies vliegen in het rond, de bedragen gaan de lucht in. Veel lucht inderdaad. GVA kijkt altijd met grote verwondering naar dit spektakel en moet vaststellen dat slechts weinigen goed voorbereid op de voederplank landen. Dat sommigen zicht te pletter vliegen tegen de vensters van een grote lantaarn mag dan ook niet verwonderen. GVA kan niet werkloos blijven bij zoveel onkunde.

De avonturen van Johnny en Ronny, eerste hoofdstuk: “Blij met een dode mus.” Het is elementaire wiskunde, maar oh zo dikwijls vergeten: alles wat je vermenigvuldigt met nul = nul. Ronny kon bij de buren met het groenere gras 30,00 € meer krijgen per punt + een abonnement voor Marina en nog ’t en ’t ander. Dat hij daarvoor per training of wedstrijd veertig kilometer meer moest afleggen kon hem niet deren verblind als hij was door de dollartekens in zijn ogen. Johnny bleef waar hij was, pakte zijn bazatse en ging te voet naar het entrainement. Ronny kon moeilijk aarden, speelde weinig en van de beloofde bierbons kwam niks in huis, behalve een kater. Johnny met zijn 45 punten
kreeg 3.600,00 €. Ronny daarentegen: 25p x 110 € min twee snelheidsovertredingen van 50,00 € puurde 2.650,00 €. Moraal van het verhaal: winnen is belangrijker dan de premie. Wordt vervolgd.

De wedstrijd tegen Ledegem geeft moed aan de burger, idem natuurlijk voor Deerlijk dat brandhout maakte van Ingooigem. Goed, Ingooigem is misschien geen Europese grootmacht, maar toch: zes appels in het mandje deponeren, dat kan tellen. Lander komt Gilles Hamers vervangen. Onze reservebank puilt uit van het talent: Mehdi Verlinde, toch de ontdekking van het seizoen begin, Quentin Santelé…. Sorry, maar ik moet direct naar de match want er is al gescoord in de derde minuut. Greg rondt een tegenaanval af, zonder pardon. Dus, zitten op de bank Quentin… Oeie, alweer Wevelgem in de aanval, op zoek naar de vroege 0-2. De plaatselijke goalie keert een harde schuiver van Rob. Wat er ook van is, de Vlassers hebben de match onder controle. Dus Quentin op bank in het gezelschap van Gilles Hamers, Briek en Kuki .

Ook al is de thuisploeg lijder van de reeks (erg toepasselijk vandaag), ze zien af ; niemand die de bezoekers een duimbreed in de weg legt. De mooiste actie van de eerste helft verdiende wel een orgasme. Rob verrast twee verdedigers met een hakje, Thijs in één tijd op doel. Zelden gezien op provinciaal niveau. De doelman pakt tot zijn eigen verbazing. 0-1 bij de rust. De leiders komen met veel grinta uit de kleedkamers, hun pogingen maken weinig indruk, een paar akkefietjes niet te na gesproken. En ja ze krijgen wel enkele vrije trappen, maar –vergeef mij mijn
enthousiasme zoals altijd- ons in gevaar brengen lukt niet. Trouwens we hebben nog altijd een pion die het slot op deur houdt, Wouter genaamd.

In de loop van de tweede helft, als de kalkoenen op de tribune hun zeg hebben gedaan en de populieren hun werk, wordt Thijs Lavens foutief gestopt op het moment dat hij alleen op doel kan afgaan. En, ook dit is wiskunde: 2 x geel = rood voor Machtelinckx. Correcte beoordeling trouwens van de ref. Rob krijgt op zijn beurt een geel karton, evenmin iets op aan te merken. We zijn ondertussen 65 minuten ver en eindelijk de eerste kans voor de thuisploeg: over, naast en voorlangs. Om maar te zeggen dat hun aanvallers niet goed bij kas zitten, teveel kleutergeld.

Rest de ultieme vraag: “Maken we een tweede (zoon of dochter) of komt de thuisploeg, toch de lijder van de reeks, aan de gelijkmaker?” Zero. Het is Gregory met nog twee kansen. Eerst wordt hij gestopt door een attente doelman, daarna door een weerbarstige deklat met een slecht karakter. Naar mate de match vordert, maar dan wist ieder weldenkend mens reeds wat het verdict van deze match zou zijn, onderneemt de thuisploeg nog enkele schuchtere pogingen. Wouter en zijn collega’s van de verdediging zorgen ervoor dat de kostbare drie punten naar SVW gaan.
Sinterklaas heeft daar niks mee te maken, pure wiskunde. Alles is nog mogelijk in onze reeks.

GVA