Verslag Beveren-Leie – SVW A (0-3)

Gepost op 10/09/2017

Meester Kuki was niet zo tevreden over de eerste schooldag. Zijn vijftien pupillen waren volgens hem niet echt bij de les, waarschijnlijk nog met het hoofd bij moeke thuis. Geen aandacht voor wat er op het bord geschreven stond. Veel te rumoerig in de klas: babbelen, zelfs tegenspreken, door elkaar lopen, niet luisteren en buiten de lijntjes kleuren met geel en rood. Anderen waren dan weer niet uitgeslapen of konden hun handen niet thuis houden. En vlak voor de bel nog een pootje lap als toemaatje. Twee knikkers kwijt vaneigens.

Vandaag mag Thijs Lavens op kop lopen van de rang, hij kent de weg naar Beveren-Leie. Thijs was er jaar en dag onder dak. Komen we straks thuis met een driepunter in onze carnassière? Zou kunnen. Of is de thuisploeg uit op revanche na de 5-0 pandoering in Deerlijk. Toch maar opletten. De wedstrijd komt maar langzaam op gang. Alleen in de 4° minuut is er enige dreiging via Thijs Lavens, de doelman raapt de stuiterende bal op. De thuisploeg knokt zich in de wedstrijd en als ze denken aan een eerste kans is daar Gregory Hermans. Mehdi Verlinde kan een onoordeelkundige opstelling van de verdedigers uitbuiten en Greg in het straatje sturen. Mister Cool werkt beheerst
af. Volgens zijn eigen woorden : per ongeluk. 0-1

De thuisploeg is nu van slag en geeft talrijke kansen weg. Zo krijgen we in minuut 35 drie gratis beurten: alle onbenut. Op slag van rust krijgt de thuisploeg een eerste kans: de kopbal op hoekschop oogt gevaarlijker dan hij is. Aan de overkant is Rob er dichter bij, hij verliest het duel met de doelman. Eventjes paniek als hij geraakt wordt.

De tweede helft, kwestie van zo snel mogelijk die tweede te maken. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Eerst waagt Thijs Vanhove zijn kans. Zijn grond scherende bal wordt geklemd door een attente doelman. Dan is Greg nogmaals aan de beurt, de rebound voor Thijs Lavens gaat over. Alleen in de 14° minuut wordt Wouter, onze doelman, eventjes gewekt uit zijn middagdutje. Wanneer Gregory op tegenaanval gepast inspeelt kan de ex-thuisspeler Thijs niet besluiten. En dan krijgen we hulp van de goddelijke voorzienigheid hierboven. Een voorzet van Rob wordt in eigen doel geknoeid door de verdediging, 0-2.

Met nog twintig minuten te spelen kan er ons nog weinig gebeuren. De thuisploeg blijft ondermaats acteren en is niet bij machte om ook maar één kans bij elkaar te spelen.. Rest ons nog de bijzonderste acties van onze ploeg op te sommen. Een goed schot van opnieuw Thijs Vanhove, een prachtige staaltje techniek (Hoe maak je een balletje
dood?) van Gregory, twee grote kansen voor Lander die blijkbaar medelijden heeft met het verlaten doel.

Een aparte alinea (een hoofdstuk ware van het goede te veel) voor Thijs Vanhove die zijn puike match bekroont met een prachtig doelpunt. Een harde trap van op 25 meter in de winkelhaak. Daar droomt iedere voetballiefhebber van.

Opening kunstgrasveld

Wie de volgende thuiswedstrijd tegen Gilwe niet aanwezig is, krijgt een permanent stadionverbod getatoeëerd op zijn voorhoofd. Samen met het gemeentebestuur organiseert onze club een mega event met alles erop en eraan: free-drinks ; Tessa Wullaert (de leading lady van de Red Flames) oog in oog met onze jonge doelmannen ; muzikaal intermezzo met showband ; een openingsceremonie en natuurlijk het belangrijkste detail: de wedstrijd zelf. U komt toch ook?

GVA