Verslag SVW A – Heestert (3-3)

Gepost op 03/09/2017

We zijn paraat, dertig wedstrijdverslagen lang, weer of geen weer, om de smaak van de wedstrijden bij jou in huis te brengen. De geur van vers gemaaid gras bij de thuiswedstrijden is niet meer. Na veel vijven en zessen is alles toch goed gekomen, netjes op tijd: het kunstgrasveld met kurk. Het ziet er prachtig uit. De hele site is trouwens grondig onder handen genomen door vele vrijwilligers en blinkt als een spiegel. Vernieuwde wedstrijdkledij en onze Big Ben, het digitale scorebord naar het beeld en gelijkenis van haar sponsor. De positieve energie spat van de tribunes. En nu nog de resultaten.

Voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld. Onze voorbereiding. Alle wedstrijden werden gewonnen maar er is een zware tol betaald. Alexander Masselis staat met een spierletsel aan de kant en Quentin Santelé liep een voetbreuk op. Beiden staan voor ettelijke weken aan de kant. De kern is ruim en getalenteerd dus….

De verwachtingen voor dit seizoen? Dottenijs, Dadizele en Heestert zijn de te kloppen ploegen maar misschien komen wij wel uit de kast, wij hebben er in ieder geval de “looks” voor. Iedereen hoopt het maar niemand durft het te zeggen, zo gaat het altijd. Met Sparta Heestert krijgen we onmiddellijk een klepper op bezoek, een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is. Na de recente edities bleven we telkens achter met een kater, dus niet van de poes vanavond.

De wedstrijd kan moeilijk beter starten. Onze eerste poging is meteen raak. Lander duikt met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Hij kan zich vrij draaien maar in plaats van hard en onbesuisd uit te halen vloert hij de keeper zachtjes, een plaatsbal met stijl. 1-0 Twee minuten later dreigen we opnieuw via Thijs Lavens. De bezoekende doelman lost de bal, niemand om af te ronden. Sparta hapt naar adem. Het tweede kwartier van de wedstrijd is voor de bezoekers, de duels verlopen alle in hun voordeel. En zo verlies je natuurlijk de controle over de wedstrijd. Wouter waakt bij twee verre ballen. Onze enige counter die naam waardig levert ons wel een tweede doelpunt op, een pareltje trouwens. Thijs Lavens kan met een sublieme pass Gregory Hermans vrijspelen. Onze spits trekt naar doel,
behoudt het overzicht en werkt beheerst af in de korte hoek. 2-0 in minuut 33. Met Sparta ben je nooit klaar. Bij een hoekschop gaan onze verdedigers met hun doelman in de clinch. De bal caramboleert in doel. 2-1

Het eerste vermeldenswaardige feit van de tweede helft: de gele kaart voor David Vanneste. Sparta is niet van plan om er gras te laten over groeien en trekt onmiddellijk ten aanval. David kan de doorgebroken Moenens alleen foutief stoppen. Geel, en dan? De bezoekers dicteren de wet, wij ondergaan. Toch krijgen we een uitgelezen kans als Mehdi
Verlinde zijn directe opponent te grazen neemt en kan oprukken. Hij talmt en speelt te laat in. Kort daarna is er even beroering als een afgeweken bal in doel lijkt te gaan, een bijna-doelpunt . Na een hoekschop wil Sparta het spel terug op gang brengen. David die nog in het strafschopgebied rondkuiert hindert de doelman. De ref presenteert hem zijn tweede gele kaart. Met één man minder en nog twintig minuten te spelen slikken we de 2-2. Op hoekschop wordt de
bal onvoldoende weggewerkt. Het schot uit de tweede lijn verdwijnt in de beneden hoek. Voetbal is een raar ding en je hoeft niet goed te spelen om geluk te hebben. De bezoekende doelman wordt op hoekschop gevloerd door zijn eigen verdedigers. 3-2 We kunnen eventjes ademhalen. Kuki brengt versterking op het veld en vervangt Mehdi, Rob en Thijs Lavens. Deze actie is het addertje onder het gras. Arne Derycke is vrij snel geblesseerd en neemt eigenlijk nooit deel aan de wedstrijd. We pompen met negen en verzuipen met elf. Op een plaats in het strafschopgebied waar nooit iemand komt begaat Gert Decorte, in zijn enthousiasme, een strafschopfout. 3-3
In de slotminuten houdt Wouter dit ene puntje thuis.

GVA