Verslag SVW A – Zwevegem (update met foto’s)

Gepost op 09/04/2017

De bezoekers zijn aan een sterke reeks bezig. Hun laatste nederlaag dateert al van 14 januari toen ze kansloos onderuit gingen op het veld van Dottenijs. Onze scouts hebben alles op een rijtje: “Een ploeg met veel gestalte, bikkelhard en levensgevaarlijk op stilstaande fases. Veel oudere krijgers die hun gebrek aan snelheid compenseren met truken van de foor en veel zin voor drama.”

Wij Vlassers bouwen gestaag aan een thuisreputatie. Vijf thuismatchen leverden ons dertien levensnoodzakelijke punten op. De hand van Kuki, zeker weten. De laatste keer ook op een grasveld. Graszoden kunnen op aanvraag verkregen worden tegen een schappelijke prijs. Wie zou er nu geen stukske pelouze willen waarop zoonlief zijn eerste voetbalpasjes op zette? Nostalgie op de vensterbank. Straks laten we de koeien los voor een “Schijtje rijk” festival. Wie wil daarna nog een “fakke ges” ?

Onze voetbaltempel steekt straks in een nieuw jasje maar een geschikte naam voor deze arena is er niet. Stel je voor: “Club Brugge verdrinkt in de Rootput van Wevelgem.” Of iets dergelijks. De bezoekers doen hun reputatie onmiddellijk alle eer aan: fel starten en stevig in duelleren. Onze youngsters schrikken, eventjes maar. In de tiende minuut herstellen we het evenwicht. Meteen de grootste kans van het matchbegin: Lander brengt Jonas in een kansrijke positie. Zijn lob is verdienstelijk maar te zwak om de doelman te verslaan. Voor de rest zijn het de bezoekers die de wet dicteren en een aantal halve kansen bijeen schoppen.

Beter één goede kans dan tien andere. Matty speelt goed diep voor Vachtje. Guillaume besluit in één tijd op doel. De keeper is kansloos, 1-0. De bezoekers brengen nog meer van hetzelfde: druk op de ketel. Een vrijschop vanop rechts. De strakke bal kan door Fofana ongehinderd worden binnen gebuffeld, 1-1. Twee minuten later staan we weer voor met dank aan doelman De Meulemeester. Een hoge bal valt als een paasei uit de lucht. Zowel de doelman als de omstaande verdedigers staan er bij en kijken er naar: “De klokken van Rome?” Vachtje is er als de kippen bij om dit eitje in doel te leggen, 2-1. Meteen de ruststand.

De tweede helft kent een gelijkaardig verloop. De bezoekers starten fel en versieren meteen enkele kansen. De onzen wachten op de uitbraak. Die komt er ook. Vachtje loopt zijn verdediger voorbij en stormt alleen op doel af. Hij verliest het overzicht, mis. De bezoekers gaan moedig verder met hun sloopwerk en stuiten daarbij op fel verzet. Geel voor Lander. Op een counter verschijnt Josse in de grote rechthoek. Hij gaat op de doellijn af en levert een voorzet af die door de doelman in eigen doel wordt geduwd. Sinterklaas is wel heel vroeg dit jaar. Deze 3-1 voorsprong geeft ons zuurstof.

En nog geven de bezoekers niet op. Ze blijven komen zonder efficiënt te zijn. De beste kansen zijn nog voor ons. Een verdienstelijke poging van Alexander, een goed schot van Jeffrey en een reuzenkans voor Matty. Bij deze fase was de doelman wel paraat. Tussendoor claimen de bezoekers nog een stafschop, maar meer dan een gele kaart krijgen ze niet van de goed leidende referee.

Het behoud is verzekerd. Met de fiets naar Luingne en we nemen mee…

GVA