Verslag Geluwe – SVW A (3-0)

Gepost op 26/03/2017

Er zijn maar liefst 273 afleveringen van de populaire Sitcom F.C. De Kampioenen uitgezonden. U begrijpt de commotie die ontstond toen bleek dat een verloren gewaande aflevering teruggevonden is in de kelders van de VRT. Dé vraag die op ieders lippen brandt: “Zal deze aflevering vooralsnog worden uitgezonden nu de serie definitief is afgevoerd?” Uw GVA was er het snelste bij en heeft dit kleinood voor de neus van Dag Allemaal en Story weggekaapt en de rechten gekocht aangezien een spaarboekje toch niks meer opbrengt. U, lezer van het eerste uur, krijgt een proeve van deze aflevering die als titel heeft: “Fake News.”

De topwedstrijd FC De Gapers – F.C. De Kampioenen is het hoogtepunt van het jaar in beide dorpen. Het feestmaal gaat door in restaurant “Bij Mij” en BTW maakt côte à l’os klaar. Er wordt ook een wielerwedstrijd georganiseerd samen met tal van andere festivaliteiten. Fernand ziet dit niet graag gebeuren omdat de rust van zijn duiven zal worden verstoord. Markske is nerveus omdat hij nog een brief moet posten in opdracht van El Neno, voorzitter van de rivaliserende bende gapers en goede vriend van Boma. Hij botst op Fernand en de brief valt op de grond. Fernand raapt hem op en bekijkt het adres: KBVB Houba de Strooperlaan 45 te 1020 Brussel ! Aangezien hij zelf plots heel toevallig een beetje naar de post moet zal hij deze brief wel meenemen. Markske bedankt zijn goede vriend voor de hulp. Fernand zou Fernand niet zijn als hij de brief niet zou openen. Hij kan zijn ogen niet geloven: een aanvraag om de match te spelen op zaterdag in plaats van zondagnamiddag. Uitgerekend op de dag dat zijn duifjes moeten binnen komen van een lange vlucht. “Hi,Hi, ik ga die pottenstampers eens een lesje leren….”

Enkele dagen later. Onze Boma is in paniek als hij in de krant “Sport en Leven” leest dat de wedstrijd zoals gewoonlijk op zondagnamiddag doorgaat. Hij belt met de Gapers die nog niks in ‘t snotje hebben. Boma himself zal dit varkentje wel wassen, mijn gedacht. Hij kent iemand bij “Den Bond”, ene Nancy. Onze charmeur heeft menige Nancy tegen zijne gilet getrokken maar niet iedereen was daar blij mee en deze Nancy zeker niet. Niks te maren moustach: “Te laat is te laat.” En nu? De kwestie wordt besproken in de kantine. Xavier heeft de oplossing: “Dagschotels zijn even lekker als côte à l’os.” Markske mengt zich ook in de debatten: “Ik weet zeker dat de brief op tijd in de bus zat, Fernand zou dit doen.” Wablief, Fernand? De conclusie is snel gemaakt: “Fernand is een saboteur en verdient een lesje en Markske is een kieken.” Boma, gekleed in een roze behangpapieren jas, komt de kantine binnen in gezelschap van zijn Amerikaanse zakenrelatie DT, een worstenboer met oranje haar uit de USA. De plannen worden bezegeld: “ Tournée général !” Kostermans loopt op wolkjes, ’t is zaterdag en er wordt niet gevoetbald. Hij stapt triomfantelijk de kantine binnen. Pascale zet de radio loeihard, er is een extra nieuwsuitzending op radio Hallo: ”Het verongelukte duiventransport in Dourdan.” Fernand kan zijn oren niet geloven. Hij stuift naar buiten. De kampioenen zien hem in volle vaart vertrekken met zijn camionette om zijne blauwe geschelpte te redden. “Fake news.”: dixit DT.

Als Fernand op zondagmorgen om 9u30 thuis komt, doodop van het zoeken naar zijn vermiste duiven, valt zijn mond open van verbazing. De kampioenen zijn aan het voetballen en zijn beestjes zitten op het dak te supporteren. Man, man, man, miserie, miserie.” De gapers winnen de match met 3-0, een zeer goed resultaat voor de Kampioenen.

In tegenstelling tot de andere 273 afleveringen is deze aflevering niet voor herhaling vatbaar.

GVA

P.S. Alle gelijkenissen met bestaande situaties of personen zijn louter toevallig en kunnen geen aanleiding zijn voor vervolging of schadevergoeding.